Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ελευθερία ή θάνατος» είπε ο Κουλέμπα στον Νίκο Δένδια

«Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει ο αγώνας για ελευθερία»

by Times Newsroom

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ντμίτρο Κουλέμπα σε καταφύγιο στο Κίεβο, καθώς ήχησαν για ακόμα μια φορά οι σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών εκθείασε τον λαό της Ελλάδας.

«Ελευθερία ή θάνατος είναι ένα καταπληκτικό σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης και ένα τέτοιο σύνθημα υπήρχε και στην ουκρανική επανάστασηΟ Ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει ο αγώνας για την ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά ο Κουλέμπα.

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως «ήταν συγκινητικό για μένα ότι ο Ντμίτρο Κουλέμπα κατά την τοποθέτησή του μέσα σε καταφύγιο -διότι αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους- επανέλαβε το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης “Ελευθερία ή Θάνατος”. Δείχνει αυτό ότι η ουκρανική κοινωνία προσλαμβάνει την πρόκληση με τον ίδιο τρόπο που κι εμείς την καταλαβαίνουμε».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com