Πόλεμος στην Ουκρανία: Ραγδαία αύξηση στους θανάτους αμάχων τον Μάρτιο

Οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών κατέγραψαν μια απότομη αύξηση των απωλειών αμάχων στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

by Times Newsroom

Ο απολογισμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 57 παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τον Μάρτιο, αριθμός διπλάσιος από τον Φεβρουάριο.

Η Αποστολή Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει ταυτοποιήσει τα ονόματα τουλάχιστον 604 αμάχων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ουκρανία τον Μάρτιο, αύξηση 20% από τον Φεβρουάριο.

«Η αύξηση των απωλειών αμάχων τον Μάρτιο οφείλεται κυρίως στις πυρυαλικές επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε όλη την Ουκρανία και σε αυξημένο αριθμό αεροπορικών βομβαρδισμών κοντά στην πρώτη γραμμή», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η Αποστολή διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότερες απώλειες αμάχων – το 93,5% – καθώς και οι περισσότερες ζημιές σε εκπαιδευτικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις και σε κρίσιμης σημασίας υποδομές, σημειώθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο.

Η Ουκρανία βίωσε ιδιαίτερα σφοδρές επιθέσεις τον περασμένο μήνα και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να ξεμείνει από πυραύλους αεροπορικής άμυνας αν η Ρωσία συνεχίσει την έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών μεγάλου βεληνεκούς.

Την περασμένη εβδομάδα παράλληλα ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε σε ουκρανικά εδάφη πάνω από 3.000 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 600 drones και 400 πυραύλους μόνο τον Μάρτιο .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com