Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Ζελένσκι

Δολοφόνοι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τουλάχιστον τρεις φορές από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου.

by Times Newsroom

Τα σχέδια δολοφονίας ματαιώθηκαν όταν Ρώσοι, που αντιτίθενται στον πόλεμο, τροφοδότησαν πληροφορίες στους Ουκρανούς σχετικά με δύο ξεχωριστές ομάδες μισθοφόρων που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν τις επιθέσεις, όπως αναφέρει συγκεκριμένα δημοσίευμα των Times που αναδημοσιεύει η New York  Post.

«Μπορώ να πω ότι λάβαμε πληροφορίες από την FSB [την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας], οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο», δήλωσε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η σκιώδης ομάδα Wagner, που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, βρισκόταν πίσω από δύο από τις απόπειρες, ανέφεραν οι Times. «Εάν οι μισθοφόροι είχαν επιτύχει τότε η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί την άμεση ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

 

«Θα πήγαιναν εκεί με μια αποστολή πολύ υψηλού προφίλ, κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να αρνηθούν – ο αποκεφαλισμός ενός αρχηγού κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα.

«Όσον αφορά τον αντίκτυπο στη ρωσική κυριαρχία, αυτή θα ήταν ίσως η μεγαλύτερη αποστολή τους μέχρι στιγμής. Θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στον πόλεμο».

Υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 400 μέλη του Ομίλου Wagner στο Κίεβο, αφού τα μέλη του διείσδυσαν στην Ουκρανία με μια «λίστα δολοφονιών» 24 αξιωματούχων της χώρας, των οποίων οι θάνατοι θα προκαλούσαν χάος στην ουκρανική κυβέρνηση, ανέφεραν πηγές στους Times.

Ο 44χρονος Ζελένσκι απέφυγε επίσης μια απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο στα περίχωρα του Κιέβου, όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων απομακρύνθηκαν πριν προλάβουν να φτάσουν στον ηγέτη της Ουκρανίας.

Στην αρχή της σύγκρουσης την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να διαφύγει, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

«Ο αγώνας είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι σχέδιο διαφυγής» δήλωσε, σύμφωνα με το Associated Press.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com