Πόλεμος στο Ισραήλ: Εγκλωβισμένοι 5 Έλληνες στη Γάζα – Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης – «Χαλάει« ο καιρός τις επόμενες μέρες

Στην «καρδιά» της Γάζας τα ισραηλινά στρατεύματα - Νέα εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους της Λωρίδας - «Σας είμαστε ευγνώμονες» το μήνυμα Μητσοτάκη για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

by Times Newsroom

«Ξαναβάλτε μου τα πόδια μου» – Η φρίκη των ακρωτηριασμένων παιδιών στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας. Πώς θα επιστρέψω στο σχολείο όταν οι φίλες μου θα περπατάνε κι εγώ όχι;, αναρωτιέται δακρυσμένη η 13χρονη Λαγιάν

Εσωτερική πολιτική

  • Κυριάκος Μητσοτάκης – Χάρης Δούκας: Το πρώτο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.
  • Συνάντηση του Κασσελάκη με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντάται απόψε (7/11) με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο (8/11) θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών και εσωτερικών υποθέσεων LIBE του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κ. Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των πρασίνων lamberts και τους προέδρους της ευρωομάδας Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο.
  • Δημοσκόπηση Alco: To 54% θεωρεί μειονέκτημα την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ –  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά περαιτέρω συρρίκνωσης καθώς η συσπείρωση του κόμματος βρίσκεται πλέον στο 60%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά καθώς χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.
  • Οικονόμου: Σε ταραγμένους καιρούς χρειάζεται μεγαλύτερη ευθύνη από όλους – Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα περιστατικά βίας και χουλιγκανισμού, που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και την ευθύνη της αστυνομίας, αλλά και για τον Παλαιστίνιο που έβαλε παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική, μπροστά από την Βουλή.
  • Μητσοτάκης: Ημέρα υπερηφάνειας για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας – Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τον σημερινό εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.
  • Διαμαντοπούλου κατά Κασσελάκη: «Προσεχώς τίτλοι τέλους» –   Σε ανάρτησή της η Άννα Διαμαντοπούλου, εκ των ομιλητών στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, όπου ήταν προσκεκλημένος ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά δεν παρέστη, παρά σχολίασε την επόμενη μέρα, ανέφερε πως «Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ. Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ».
  • Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης υιοθετεί τη ρητορική του υπαρχηγού του, του Παύλου Πολάκη – «Ο κ. Κασσελάκης, είναι πρόεδρος ενός κόμματος που μας φόρτωσε το πιο άχρηστο μνημόνιο και έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες»

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Νεκροταφείο παιδιών η Γάζα – Κατά μέσο όρο σκοτώνονται 160 κάθε ημέρα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς –  Καταδίκη από ΟΗΕ για «σαφείς οι παραβιάσεις ανθρωπιστικού δικαίου»
  • Ο στρατός της Ουκρανίας γερνάει – Με μέσο όρο τα 43 έτη «η έλλειψη στρατιωτών ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την έλλειψη όπλων» –  Οι απώλειες εκτιμώνται σε 500.000 και η ουκρανική ηγεσία αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα
  • Μποϊκοτάρει Coca Cola και Nestle η Τουρκία – Aφαιρεί προϊόντα των δύο εταιρειών από τα μενού εστιατορίων γιατί «υποστηρίζουν το Ισραήλ»  –  Αφορά τα ποτά της Coca-Cola και τον στιγμιαίο καφέ της Nestle
  • Ηλικιωμένη δασκάλα βίαζε 14χρονο στο υπόγειο του σχολείου – Αντιμετώπισε 600 χρόνια φυλάκισης  –  Τελικά καταδικάστηκε σε 15 χρόνια με αναστολή
  • Η Παλαιστινιακή Αρχή διαψεύδει ότι ο Μαχμούντ Αμπάς δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς –   Υπήρξε ακόμα και ανάληψη ευθύνης από τα «Παιδιά του Αμπού Τζέντελ»ω
  • Η κόρη του Ερντογάν καλεί σε καθιστική διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ μπροστά από την Αγία Σοφία – «Όσοι έχουν φλεγόμενη ψυχή να υψώσουν τη φωνή τους»
  • Τραγικό γεγονός για γιατρό στη Γάζα: Έφεραν στο νοσοκομείο νεκρή σχεδόν όλη την οικογένεια του – Ανάμεσα στα θύματα είναι η μητέρα, τα παιδιά του και η αδερφή του
  • Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στην καρδιά της πόλης της Γάζας – «Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων» – Η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική – 192 μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου
  • Η G7 «καταδικάζει σθεναρά» τις παραδόσεις όπλων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία – Αποτελεί «απροκάλυπτη παραβίαση» αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εγκλωβισμένοι 5 Έλληνες στη Γάζα – «Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας»

  • Ο εγκλωβισμός: Πέντε Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Mega σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πλήττεται από το πυροβολικό του Ισραήλ, σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε θρίλερ. Οι ίδιες πληροφορίες του Mega κάνουν λόγο πως έχουν ζητήσει να παρέμβει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ περιμένουν να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για να απεγκλωβιστούν.
  • Ο θαλάσσιος διάδρομος βοήθειας: «Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας προς τη Γάζα» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Politico o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια οργανωμένα και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια θα φτάσει σε αυτούς που πραγματικά τη χρειάζονταν περισσότερο, θα χαρούμε να το κάνουμε» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Μητσοτάκης.
  • Η συνεδρίαση: Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7 συνεδριάζουν από χθες και αναμένεται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σήμερα στο Τόκιο, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε κοινή γραμμή στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

  • Η προθεσμία: Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2023 ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100 – 1.000 ευρώ.
  • Οι περσινοί δικαιούχοι: Οσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023, λαμβάνουν ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά τη περυσινή περίοδο.
  • Ερωτήσεις και απαντήσεις: Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στις 22 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης εδώ. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης έχει ήδη ανοίξει από την ΑΑΔΕ.

Άνω – κάτω ο καιρός

  • Έρχονται βροχές: Ανατροπή σκηνικού αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας δεδομένου πως θα πυκνώσουν τα σύννεφα και θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά που θα πλήξουν τα βόρεια-βορειοδυτικά της χώρας θα μετακινηθούν νοτιοανατολικά και θα καλύψουν άλλο ένα μεγάλο κομμάτι της επικράτειας, από τη Θράκη ως τη βορειανατολική Στερεά.
  • Πιο αισθητό το κρύο: Από τη στιγμή που οι άνεμοι θα στραφούν περισσότερο σε βόρειους, δυνατούς κατά τόπους, το θερμόμετρο θα εμφανίσει αναπόφευκτη πτώση τριών με τεσσάρων βαθμών στο ελάχιστο. Το βράδυ μάλιστα και στις περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως από τα νέα φαινόμενα η θερμοκρασία εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τους 12 βαθμούς θυμίζοντας χειμώνα.
  • Από τα πρώτα χιόνια στον ήλιο: Κι αν το ερχόμενο Σάββατο δεν αποκλείεται στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας να σημειωθούν οι πρώτες μπόρες χιονιού, από την Κυριακή ο καιρός θ’ ανοίξει ξανά με πρόσκαιρη βελτίωση. Έως ότου έρθει η επόμενη επιδείνωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παραιτήθηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μετά την έρευνα για διαφθορά

  • Η παραίτηση: Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα υπέβαλε την παραίτησή του εν μέσω έρευνας για φερόμενες παρατυπίες που διέπραξε η σοσιαλιστική κυβέρνησή του στη διαχείριση προγραμμάτων εξόρυξης λιθίου και υδρογόνου στη χώρα.
  • Οι διώξεις: Οι αρμόδιοι εισαγγελείς κατονόμασαν επισήμως τον υπουργό Υποδομών Ζοάο Γκαλάμπα ως ύποπτο και έθεσαν υπό κράτηση τον προσωπάρχη του Κόστα, Βίτορ Εσκαρία. Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.
  • Η δήλωση: «Η αξιοπρέπεια των λειτουργιών του πρωθυπουργού δεν είναι συμβατή με οποιαδήποτε υποψία για την ακεραιότητά του, την καλή συμπεριφορά του και ακόμη λιγότερο με την υποψία της πρακτικής οιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας», δήλωσε ο Κόστα στους δημοσιογράφους.

Αθλητικά

  • Οι πρώτες δύο ομάδες των 16: Η -κάτοχος του τίτλου- Μάντσεστερ Σίτι και η Λειψία εξασφάλισαν με πανηγυρικό τρόπο την παρουσία τους στην επόμενη φάση του Champions League. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 3-0 της Γιουνγκ Μπόις και πήγαν στο 4/4, ενόσω η γερμανική ομάδα περνούσε με το νικηφόρο 2-1 από το Βελιγράδι φτάνοντας τους 9 βαθμούς στον 7ο όμιλο.
  • Εκδίκηση για Μίλαν: Την ίδια στιγμή, τεράστιας αξίας ήταν η ανατροπή που πετύχαινε η Μίλαν στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Φέρνοντας τα πάνω κάτω μετά το αντίπαλο 0-1 και κερδίζοντας 2-1, η ιταλική ομάδα κατάφερε να περιπλέξει τα πράγματα στον 6ο όμιλο και να μοιράσει τις πιθανότητες πρόκρισης μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών. Άλλωστε την πρωτοπόρο πλέον Ντόρτμουντ από την τέταρτη Νιούκαστλ χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί.
  • Βραδιά αστέρων στο Mega: Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Κοπεγχάγη θα μεταδώσει ζωντανά απόψε (22:00) το Μεγάλο Κανάλι. Πρόκειται για μια αναμέτρηση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι η Μπάγερν έχει ξεφύγει στον 1ο όμιλο και τρεις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com