Πώς η Χαμάς εκπαιδεύτηκε να διαπεράσει το «Σιδηρούν Τείχος» που στοίχισε πάνω από 1 δισ. δολάρια

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πολλά δημοσιεύματα έχουν προβληθεί τον τελευταίο μήνα για τον τρόπο με τον οποίο η Χαμάς έσπασε το περίφημο «Σιδηρούν Τείχος» του Ισραήλ και εισέβαλε στη χώρα, πραγματοποιώντας την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου και τις συνεπακόλουθες σφαγές.

by Times Newsroom

Ακόμη ένα ρεπορτάζ από την αμερικανική Washington Post ωστόσο ρίχνει μια ενδοσκοπική ματιά στα άδυτα μίας από τις κρισιμότερες συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής τον τελευταίο μισό αιώνα.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021 όταν ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι μια υψηλής τεχνολογίας αναβάθμιση του φράγματος που περιβάλλει εδώ και καιρό τη Λωρίδα της Γάζας θα προστάτευε τους κατοίκους των κοντινών ισραηλινών περιοχών από τρομοκράτες.


«Τόσο υπόγειο όσο και υπερυψωμένο, με προηγμένα μέτρα, που θα εμποδίζει την είσοδο στο Ισραήλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωνε με περηφάνεια ο ταξίαρχος Eran Ofir, ο οποίος ηγήθηκε του έργου. Η αναβάθμιση κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, στο βίντεο της Washington Post φαίνεται ξεκάθαρα πώς στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τα τρωτά σημεία που δημιουργήθηκαν από την εξάρτηση του Ισραήλ από την τεχνολογία στο «Σιδηρούν Τείχος» για να πραγματοποιήσει την πιο θανατηφόρα μεμονωμένη επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com