«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Πάτρα, έκλεισαν παλιά και νέα εθνική – Βροχές σε Αττική και Εύβοια – Έρχεται κακοκαιρία το Σάββατο

Δρόμοι μέχρι και το κέντρο της πόλης της Πάτρας μετετράπηκαν σε μία απέραντη λίμνη - Ανησυχούν οι μετεωρολόγοι για το Σάββατο (4/11)

by Times Newsroom

Στον κλοιό της κακοκαιρίας εξπρές έχει εγκλωβιστεί η Πάτρα, όπου σημειώνονται σφοδρές καταιγίδες με ισχυρές ριπές ανέμου, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Πάτρα – Χαλάζι και δυνατές μπόρες στο Ρίο

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδες και ριπές ανέμων, έπληξαν την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Από το πρωί της Πέμπτης (2/11) κατεγράφη συσσώρευση υδάτων σε δρόμους της πόλης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, όπου χρειαστεί.

Ιδιαίτερα έντονες ήταν το πρωί της Πέμπτης, οι βροχοπτώσεις στο Ρίο της Πάτρας, αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης. Οι βροχές συνοδεύτηκαν από χαλάζι και πολύ αέρα, ενώ απαιτήθηκε ιδιαίτερη προσοχή για τους οδηγούς λόγω μειωμένης ορατότητας.

Ειδικότερα, εξ’ αιτίας της καταιγίδας καταγράφηκε συσσώρευση υδάτων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στις παραλιακές οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Όθωνος-Αμαλίας, καθώς και στην παραλιακή λεωφόρο Ακτή Δυμαίων.

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν σε δρόμους του κέντρου, αλλά και συνοικιών της πόλης, καθώς και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στη Δημοτική Ενότητα Ρίου. Στην οδό Σολωμού έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, με τους καταστηματάρχες να έχουν βγεί με τις σκούπες προκειμένου να εμποδίσουν τα νερά να μπουν μέσα στα μαγαζιά τους.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στους κεντρικούς και τους παραλιακούς δρόμους εξαιτίας της ολισθηρότητας, των λιμνάζοντων υδάτων αλλά και της μικρής ορατότητας κατά περιόδους.

Βροχές και στην Αττική

Βροχές σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην Αττική, με ισχυρές βροχοπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια προάστια.

Ειδικότερα λίγο μετά τις 10 το πρωί οι ουρανοί άνοιξαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ καταιγίδες είχαμε σε Μαλακάσα, Ωρωπό, Βίλια, Δροσιά και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δυνατές βροχές στο Μεσολόγγι – Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Δυνατές βροχές έπληξαν το πρωί το Μεσολόγγι και τις γύρω περιοχές. Όπως αναφέρει το onairnews.gr έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό ισχυρούς ανέμους καθήλωσαν τα αυτοκίνητα με τους οδηγούς να παραμένουν στα οχήματα μιας και η ορατότητα ήταν μηδενική. Σε αρκετά σημεία της πόλης οι δρόμοι πλημμύρισαν με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να προσπαθούν να κρατήσουν τα νερά έξω από τα καταστήματα τους. Το κύμα της κακοκαιρίας θα είναι εντονότερο το Σάββατο.

 

«Καταιγίδες λαίλαπας το Σάββατο» – Συναγερμός από τον Μαρουσάκη – Βγάζει έκτακτο η ΕΜΥ

Τη μορφή «γραμμής λαίλαπας» παρουσιάζει η κακοκαιρία εξπρές που αναμένεται να πλήξει με σφοδρές καταιγίδες πολλές περιοχές της χώρας το Σάββατο, (4/11).

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε ότι τα φαινόμενα θα είναι αρκετά σφοδρά και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοανατολικά τμήματα. «Περνάει στην ουσία ένα ψυχρό μέτωπο, συγκρούνται δύο διαφορετικές αέριες μάζες, ο ψυχρός και ο θερμός αέρας».

Η κακοκαιρία θα δώσει πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Σάββατο και Κυριακή. Ένα γρήγορο πέρασμα θα κάνει η κακοκαιρία και από το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με πιο χαμηλές εντάσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά μια γραμμή, η οποία ξεκινά από τα βόρεια προς τα νότια, θα έχει όμως μικρό πλάτος. Θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Είναι οι «καταιγίδες λαίλαπας», στο ψυχρό μέτωπο δηλαδή, όταν περνά αυτός ο ψυχρός αέρας και συναντά πιο θερμό δημιουργεί όλο αυτό, εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης.

Μπορεί να έχουμε χαλαζοπτώσεις, να έχουμε μεγάλο όγκο νερού και έντονο αριθμό κεραυνών, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. «Χρειάζεται προσοχή», σημείωσε.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει σήμερα, Πέμπτη (02.11.23) η ΕΜΥ, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο (04.11.23). «Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Live News.

Αυτές είναι οι 10 περιοχές που θα «χτυπήσει» – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ο Οκτώβριος μας αποχαιρέτησε με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, όμως ο Νοέμβριος φέρνει επιτέλους το φθινόπωρο με τον καιρό να αλλάζει άρδην και τις βροχές να αρχίζουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  Όπως αναφέρουν, η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα είναι τύπου «Π» και θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος την κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει όλη τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Καλημέρα σας και καλό μήνα!
Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.
Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μώβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις.

Μπορεί να φτάσαμε στον Νοέμβριο αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ότι έχουμε αλλάξει εποχή και κοντεύουμε να αποχαιρετήσουμε το φθινόπωρο.

Οι υχηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι λιακάδες φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα μας αφήσουν και ο καιρός θα γίνει επιτέλους φθινοπωρινός.   Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) έγραψε: «Επιτέλους φθινόπωρο! Το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Οι βροχές το πρώτο 15ήμερο μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή».

 

Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχεται σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού

Για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού και την είσοδο εντός των επόμενων ημερών σε ένα πιο φθινοπωρινό μοτίβο μίλησε μέσω του δελτίου καιρού της ΕΡΤ και ο Σάκης Αρναούτογλου. Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης 1 Νεομβρίου θα εμφανιστούν βροχές στα δυτικά της χώρας και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει συννεφιά. Από το μεσημέρι και μετά σύννεφα με κάποιες βροχές θα έχει στις Κυκλάδες και στη βορειοδυτική Ελλάδα. Το βράδυ μπόρες θα πέσουν στα δυτικά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία αναμένεται στα κεντρικά στους 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια από 21 έως 25°C και στα νότια στους 28°C. Στα δυτικά η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 με 24°C και στα ανατολικά νησιωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός δεν πρόκειται να αλλάξει ιδιαίτερα, καθώς από το πρωί θα έχει ήλιο, τον οποίο θα κρύψουν μόνο κατά διαστήματα λίγα σύννεφα. Το βράδυ θα συννεφιάσει λίγο περισσότερο και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες συννεφιές το πρωί και το βράδυ ο ουρανός θα «κλείσει» λίγο περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι άστατος στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπως και στα ανατολικά νησιωτικά. Μπόρες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στη δυτική Ελλάδα. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου θα πέσουν λίγο περισσότερες βροχές, κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα και ιδίως προς το βράδυ.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα είναι η ημέρα με τη σοβαρότερη επιδείνωση του καιρού. Βροχές αρχικά θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις και τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά της Πελοποννήσου και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου και απαιτείται προσοχή. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο οι βροχές δεν θα λείπουν και θα επηρεάσουν περισσότερο τα νοτιοανατολικά και τα δυτικά της χώρας.

Όσον αφορά τις αέριες μάζες, που επηρεάζουν τις θερμοκρασίες, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι η πτώση στον υδράργυρο θα γίνει πιο αισθητή από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ωστόσο επανέλαβε ότι δεν θα είναι και τόσο δραματική. Τέλος, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά για ισχυρούς ανέμους στα δυτικά της Ευρώπής, κυρίως την Πέμπτη (2/11), καθώς αυτοί θα κινούνται προς τα ανατολικά. Ωστόσο, η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί, αλλά το γεγονός αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη όσοι είναι να ταξιδέψουν σε εκείνες τις περιοχές.

Καιρός – Μαρουσάκης: Οργανωμένη κακοκαιρία τύπου «Π» από την Πέμπτη 2/11/23

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αλλαγή του σκηνικού έρχεται από την προσεχή Κυριακή. Μάλιστα, προειδοποίησε για οργανωμένη κακοκαιρία με έναν καιρό τύπου «Π» από την Πέμπτη. «Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου “Π” – δηλαδή, αν το παρατηρήσουμε, σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π, που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα». Ωστόσο, το πέρασμά της θα είναι σύντομο, με τη θερμοκρασία να μην επηρεάζεται και να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το κύμα θα κρατήσει ένα 24ωρο και από Παρασκευή θα υπάρξει. Μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της από την 5 Νοεμβρίου. «Θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες καταιγίδες. Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά, και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», κατέληξε.

Σαρώνει τη χώρα το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία

O φετινός Οκτώβριος θύμισε καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του, ωστόσο ο Νοέμβρης δείχνει με το καλημέρα τα… δόντια του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικρατήσει έντονα φθινοπωρινό σκηνικό στις περισσότερες περιοχές.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια απότομη αλλαγή του καιρού από την Πέμπτη (2/11), ενώ το Σαββατοκύριακο το άστατο και βροχερό σκηνικό θα επεκταθεί στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας. Η κακοκαιρία «Π», όπως την ονομάζουν οι μετεωρολόγοι, θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τύπου «Π» το Σαββατοκύριακο

Ο μετεωρολόγος του Weather2go.gr και της τηλεόραση του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παρουσιάζει μια εικόνα προς ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία «Π» που θα μας απασχολήσει το Σαββατοκύριακο (4-5/11).

Σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα, η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε σχήμα «Π» τη χώρα επηρεάζοντας τις εξής περιοχές: Μακεδονία, Θράκη, Ιόνιο, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα, Ηλεία, Μεσσηνία, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Κακοκαιρία «Π»: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός το Σάββατο (4/11):

Σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά, αρχικά θα εκδηλώνονται στα βορειοδυτικά, γρήγορα όμως θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Αιγαίο και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως και 4 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πρόγνωση για την Κυριακή (5/11)

Στο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Γρήγορα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως το απόγευμα.

Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν λίγες βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στη                                                     ν υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com