Προκλητικός ο Τσίπρας: Επιμένει για την «επιτυχία» του 2015!

«Πήγαμε σε εκλογές το 2015, τον Σεπτέμβριο, και ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Κριθήκαμε γι’ αυτά το 2019», απάντησε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας χωρίς καμία φειδώ το εξοργιστικό και υποτιμητικό για την κοινή γνώμη επιχείρημα του Σεπτεμβρίου του 2015.

by Times Newsroom

Όταν, εκμεταλλευόμενος το σοκ της χρεοκοπίας, ανέβηκε στο κύμα του λαϊκισμού, πήρε την εξουσία, έπαιξε την τύχη μίας χώρας που από το 2014 είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια της για έξι μήνες και οδηγήθηκε στη χειρότερη για την Ελλάδα συνθηκολόγηση, το 3ο αχρείαστο και πιο οδυνηρό Μνημόνιο. Το οποίο, επειδή έπρεπε να περάσει από τη Βουλή καθώς ουδείς στις Βρυξέλλες τον εμπιστευόταν, δέσμευσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να το ψηφίσουν με την προσωπική υπόσχεση ότι δεν θα πήγαινε σε πρόωρες εκλογές. Και μόλις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν για να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο. Και μόλις τις κέρδισε, αυτάρεσκα, είπε αυτό που λέει και σήμερα, εννιά χρόνια μετά. Οτι δήθεν, αφού κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο λαός του συγχώρησε τα εγκλήματα του α’ εξαμήνου του 2015. Τα οποία αναβιώνουν, δυστυχώς, μαζί με το σενάριο να κυβερνήσουν ξανά την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της μόνης συνθήκης με την οποία ο κ. Τσίπρας μπορεί να ψελλίσει κυβερνητικό αφήγημα.

Και συνεχίζει τα ψέματα ο κ. Τσίπρας, ότι το 2015 ήταν εκείνος που διέσωσε τις τράπεζες, όπως και ότι το 2015 βρήκε άδεια ταμεία στην οικονομία. Τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η ελληνική οικονομία είχε επιστρέψει σε ασθενικό (0,4%) αλλά πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από χρόνια καταστροφικής ύφεσης, η ανεργία έδειχνε ήδη σημάδια καθόδου, το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών είχε ξεκινήσει να επανέρχεται σε επίπεδα κανονικής οικονομίας. Και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως νέα κυβέρνηση, να διαπραγματευτεί στη βάση της θετικής αλλά εύθραυστης κατάστασης που παρέλαβε με τους Ευρωπαίους, τίναξε τα πάντα στον αέρα με μοναδικό γνώμονα την πολιτική δικαίωση του κ. Τσίπρα. Ολα αυτά ο κ. Τσίπρας του 2023 τα περικλείει στη φράση «πήγαμε σε εκλογές το 2015 και ο λαός αποφάσισε. Κριθήκαμε για αυτά το 2019».

Ο Τσίπρας του 2023, όπως έκανε και το 2015, θα πει τα πάντα σε όλους, προκειμένου να πάρει μία ψήφο παραπάνω. Χθες, κατά τη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, έφτασε να πει ότι είναι υπέρ της επέκτασης του φράχτη στον Εβρο!

Εφτασε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση -για να απαντήσει στην ορθή κριτική Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει» ψήφους στα θολά νερά του νεοναζισμού στο όνομα μίας στρεβλά εννοούμενης αντισυστημικότητας- ότι δεν τα έκανε καλά τα πράγματα αποκλείοντας τον Κασιδιάρη από τις εκλογές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε ούτε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για να κάνει γνωστή την επίσημη θέση του.

Επιχειρεί να «κρύψει» τον Βαρουφάκη

Εδειξε, επίσης, να ανησυχεί ο κ. Τσίπρας για τη «μεγάλη αναταραχή και κινητικότητα στη δεξιά πολυκατοικία», υιοθετώντας ατύπως τα επιχειρήματα Βελόπουλου στη διένεξη με τα στελέχη της «Ελληνικής Λύσης», ενώ έφτασε να επαναλάβει ότι το πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ, που πρόσφατα έκανε γνωστό με τη σκέψη ότι δεν θα κληθεί να το εφαρμόσει, κοστίζει 5 δισ. ευρώ το χρόνο και να υπόσχεται ότι «με κυβέρνηση Τσίπρα θα έχουμε άμεσα μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ».

Και υπόσχεται κυβέρνηση του πρώτου και του τρίτου κόμματος, όταν οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο και με διαφορά, ενώ το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δεν πιάνει το 46%, για να μη συνεχίζει να λέει δημοσίως ότι το σενάριο της κυβέρνησης συνεργασίας για το οποίο μιλά θα χρειαστεί και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη (για το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα μπει στη Βουλή), αλλά και τέταρτο κόμμα, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Και όταν και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΜέΡΑ25 του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Λαύριο το «συμβόλαιο της αλλαγής», τις 11 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. και ΜέΡΑ25, με τη… βεβαιότητα πως μόλις το ακούσουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάνης Βαρουφάκης θα αλλάξουν άποψη και θα στραφούν προς τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com