Πρόταση δυσπιστίας – Φλωρίδης: Για τα μπάζα όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα

«Αυτή η κυβέρνηση της δήθεν συγκάλυψης τον Ιούλιο του 2023 ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα των ανακριτών έφερε διάταξη για να διευρυνθεί η δυνατότητα ανακριτών αν ακούσουν το υλικό. Οι προβλέψεις που υπήρχαν δεν επέτρεπαν να ακουστούν οι πέραν του επιχειρησιακού πεδίου συνομιλίες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση για τα Τέμπη.

by Times Newsroom

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα. Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές για να ακούσουν τι έλεγε κάθε εμπλεκόμενος δεν την ψηφίσατε. Και οι άλλοι υποκριτές οι κύριοι και οι κυρίες της Νίκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης προχώρησε σε μια άλλη κίνηση για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη». Ειδικότερα, έφερε διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η ανάγκη να οδηγεί ο εισαγγελέας την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο αντί του ακροατηρίου. «Έτσι πλέον κερδίζουμε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Φλώριδης έκανε επίσης λόγο για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών και υποστήριξε ότι στόχος ορισμένων είναι να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στους θεσμούς. Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μ. Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό. Όταν επέλθει η αμφισβήτηση των βασικών θεσμών τότε ο φασισμός υπό οποιαδήποτε μορφή έχει πετύχει το σκοπό του».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι προχωρά η κατασκευή του χώρου στη Λάρισα για να διεξαχθεί η δίκη. « Θα είναι έτοιμος στη Λάρισα μέχρι τέλος Μαΐου. Θέσεις 100 δικηγόρους, αίθουσα διασκέψεων για να μη ζήσουμε την τραγωδία με το Μάτι, που όταν τελείωσε δεν βρίσκατε αίθουσα να γίνει η δίκη», υπογράμμισε.

Κλείνοντας,την παρέμβασή του υπογράμμισε: «Για να μιλήσω στη γλώσσα του λαού όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν φύτρωσε μόνος του στο ψηφοδέλτιο των Σερρών. Επιτιθέμενος στον Γ. Φλωρίδη τόνισε ότι «έχει πάψει εδώ και καιρό ο κ. Φλωρίδης να είναι αρμόδιος για το πότε το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πρόταση δυσπιστίας. Την κάνουμε για το σύνολο της συγκάλυψης στα Τέμπη, που ξεκινά από το πρώτο 24 ώρο και τελειώνει την περασμένη Τετάρτη», είπε και προσέθεσε: «Είπατε σήμερα κάτι συγκλονιστικό: ότι οι ανακριτές, η δικαιοσύνη δεν είχε πρόσβαση στο πλήρες ανακριτικό υλικό και χρειάστηκε να προωθήσετε διάταξη. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι είχαν προνομιακή πρόσβαση στο υλικό και χαλκευμένο το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com