Ψήφος εμπιστοσύνης με 158 ΝΑΙ στην κυβέρνηση

Με την ονομαστική ψηφοφορία από την οποία η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 158 βουλευτές ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

by Times Newsroom

Η πρόταση εμπιστοσύνης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ εγκρίθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν το σύνολο των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και περί τους 90 βουλευτές.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης επί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ψήφος εμπιστοσύνης-Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχεται νόμος που θα καταργεί με ένα άρθρο όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Ξεκινώ ευχόμενος περαστικά στον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η συζήτηση σηματοδοτεί έναν πρώτο διάλογο για τις προτεραιότητες της χώρας. Θέλω να συγκρατήσω το ήπιο κλίμα της συζήτησης και εύχομαι αυτό να διατηρηθεί γιατί αυτό εκφράζει το μήνυμα της ενότητας και της υπευθυνότητας, που εξέπεμψαν οι πολίτες με τη ψήφο τους», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία ολοκληρώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως είπε «ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν είχε πειστικά επιχειρήματα εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών, ούτε χρήσιμες παρατηρήσεις για να τις βελτιώσουν. Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά».

«Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι προχωρήσει γρήγορα σε αυτές» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Υλοποίησα τις δεσμεύσεις των προγραμματικών δηλώσεων του Ιουλίου του 2019 εξ ου και μας ξαναψήφισαν οι πολίτες» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να συμφωνεί με τον ορισμό που έδωσα στον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό. Ας συμφωνήσουμε και στους δείκτες προκειμένου να γίνει η σύγκλιση με την Ευρώπη, ότι δηλαδή πετυχαίνουμε τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «Σε ό,τι αφορά στην πράσινη μετάβαση, η Ελλάδα είναι σήμερα πρωταγωνίστρια. Όλα αυτά είναι ενδείξεις προόδου και σύγκλισης με την Ευρώπη».

Ψήφος εμπιστοσύνης – ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν νικηφόρα για την κοινωνική πλειοψηφία η τετραετία της ΝΔ

Να αποδομήσει την πρωτολογία του πρωθυπουργού, κατά την συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης επιχείρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη σημερινή δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο κ. Φάμελλος ξεκίνησε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις μάς είπε δύο πράγματα: «ότι τα έκανε όλα τέλεια την περίοδο 2019-2023 και ότι αντιμετώπισε πολλές εξωγενείς κρίσεις νικηφόρα και ότι τώρα ετοιμάζει το 4ο κύμα του εκσυγχρονισμού».

Ψήφος εμπιστοσύνης – ΠΑΣΟΚ: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του ελληνικού πανεπιστημίου και της δημόσιας εκπαίδευσης

Για ακόμη μία φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συζήτησης για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μία ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις» είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «μιλάτε για άριστους αλλά επιλέγετε τους αρεστούς. Η αναξιοκρατία είναι εργαλείο της πολιτικής σας». «Γι’ αυτό σπάσατε κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων» τόνισε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφος εμπιστοσύνης – ΚΚΕ: Θα είμαστε εδώ για να μην προχωρήσει το αντιλαϊκό σας πρόγραμμα

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε «μομφές» κατά του πρωθυπουργού και αναφερόμενος στην ομιλία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα έλεγε κανείς πως δεν κρατιόσαστε για να υλοποιήσετε το αντιλαϊκό σας πρόγραμμα».

Μάλιστα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως στην ομιλία του την Πέμπτη, «παρουσιάστηκε περίπου σαν ένας νέος εθνάρχης». «Κρατηθείτε λίγο κ. Μητσοτάκη. Δεν χρειάζεται τόση βιασύνη», είπε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ψήφος εμπιστοσύνης  –  Βελόπουλος:  Πρόβατα το 40% που ψήφισαν ΝΔ

 

Με διάθεση να προσβάλει τους πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας για την κτηνοτροφία στη χώρα μας και τις ελλείψεις στα αμνοερίφια, είπε: «Τόσα είναι τα πρόβατα. Α, ναι, είχατε και 40% που σας ψήφισαν…». Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, άσκησε κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την μεταναστευτική πολιτική και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την πολιτική ανοικτών συνόρων.

Ψήφος εμπιστοσύνης – Σπαρτιάτες: Εξεταστικές μέσω facebook δεν γίνονται

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα Ελληνικής Λύσης – Σπαρτιατών για την υπογραφή των προτάσεων που κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών.

«Δεν γίνονται εξεταστικές μέσω Facebook», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα κι ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός αλλά και οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχωρούσαν από την αίθουσα και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία όταν κάποιοι απειλούν με μηνύσεις και εκτοξεύουν απειλές», είπε αρχικά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγγας και συνέχισε:

«Ό,τι ετοιμάζετε εις βάρος της Ελλάδας θα μας βρείτε απέναντι, ο λαός όρθιος θα φυλάει Θερμοπύλες», είπε λίγο αργότερα και υποστήριξε ότι οι Σπαρτιάτες θα είναι η πραγματική εθνική φωνή των Ελλήνων που θα βγει μπροστά για να μην ζήσει η χώρα άλλες ημέρες ντροπής, όπως τότε με τις Πρέσπες.

Νίκη: Κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων – «Έχουν σύστημα γεωεντοπισμού»

Επίθεση στις νέες ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός υποστηρίζοντας πως έχουν ειδικό σύστημα γεωεντοπισμού των πολιτών.

«Νέες ταυτότητες με σύστημα γεωεντοπισμού, δηλαδή φάκελος πολιτών. Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες; Και μάλιστα όταν η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα υποκλοπών. Θα υπάρξει δυνατότητα προαιρετικότητας. Η Νίκη εναντιώνεται στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες» είπε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την δευτερολογία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Κωνσταντοπούλου: Οι 10 λόγοι που δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Δέκα λόγους παρέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους οποίους δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της στη βουλή. Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», άσκησε κριτική και στην κυβερνητική πλειοψηφίας, κατηγορώντας τους για δείγματα αλαζονίας, καθώς έλειπαν κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων υψηλόβαθμων υπουργών αλλά και των άλλων πολιτικών. Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής, είχε απαγορεύσει ρατσιστικές και μισαλλόδοξες εκφράσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com