Ρωσία: Διάσημη influencer καταδικάστηκε σε δέκα μήνες σκληρής εργασίας- Γαργάλησε ένα άγαλμα

Μία Ρωσίδα influencer καταδικάστηκε σε δέκα μήνες σκληρής εργασίας επειδή εμφανίστηκε να «γαργαλάει» το στήθος ενός διάσημου πολεμικού αγάλματος.

by Times Newsroom

Η Alena Agafonova, 23 ετών, καταδικάστηκε για «Αποκατάσταση του Ναζισμού» από ένα δικαστήριο για ένα βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι  στο άγαλμα μιας γυναίκας ύψους 85 μέτρων που κραδαίνει ένα σπαθί με το όνομα The Motherland Calls στο Βόλγκογκραντ, παλαιότερα Στάλινγκραντ, ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η νεαρή έχει αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια και θα χάσει το δέκα τοις εκατό των μελλοντικών κερδών της ως πρόστιμο στο κράτος. Νωρίτερα χρειάστηκε να απολογηθεί για τα όσα έκανε στα social media. Η ποινή της για σκληρή εργασία στην κοινότητα είναι ελαφρύτερη από το αναμενόμενο σε σύγκριση με άλλες αποφάσεις δικαστηρίων.

Η Alena θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης. Είχε τεθεί υπό κράτηση μετά από ένα βίντεο που την έδειχνε να «γαργαλάει» το δεξί στήθος της φιγούρας σε πλάνα που δημοσίευσε στο Instagram, το οποίο είναι επίσημα απαγορευμένο στη Ρωσία. Σε προηγούμενες ακροάσεις για την κράτηση, η influencer φαινόταν να κλαίει και να προειδοποιεί τους συνανθρώπους της «να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος».

Αφού δημοσίευσε το βίντεο, η νεαρή διέφυγε στη Σρι Λάνκα, αλλά κρατήθηκε στη Μόσχα όταν επέστρεψε έξι μήνες αργότερα. Κατηγορήθηκε για «βεβήλωση χώρου ταφής» και «κυνικές ενέργειες που παραβλέπουν τους κανόνες ηθικής» καθώς και για «αποκατάσταση του ναζισμού».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com