Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για τα Τέμπη: Η πρόταση μομφής συσπειρώνει τη ΝΔ

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση.

by Times Newsroom

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «χυδαία προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα». Την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντά ότι προσβάλλει βάναυσα τη λαϊκή βούληση.

Ήδη στην πρόταση Ανδρουλάκη έχουν απαντήσει θετικά, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν μία οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας στην οποία, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «συμμετέχουν οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα».

Μιλούν ανοιχτά για πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης με στόχο «να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών», προειδοποιώντας ότι «ματαιοπονούν». Και προετοιμάζονται για μία μάχη μέχρι τέλους, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, διότι εκτιμούν ότι αυτή η «επιχείρηση δολιοφθοράς θα συνεχιστεί μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών».

Μάλιστα, κομματικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ανέμεναν μία οργανωμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης και θυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει τα μέλη του κόμματος από τις 11 Μαρτίου, στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Τότε με αφορμή τις κατηγορίες για το κράτος δικαίου είχε μιλήσει για «μία εκστρατεία και ένα γαϊτανάκι, το οποίο ένα πράγμα και μόνο δηλώνει: ότι καθώς θα βαδίζουμε προς τις εκλογές, οι αντίπαλοί μας, όπως το έκαναν εξάλλου -θέλω να θυμίσω, όχι πολύ επιτυχημένα- το 2023, θα αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το έλλειμμά τους σε πολιτικές θέσεις με τέτοιου είδους επιθέσεις» και είχε επισημάνει ότι αυτό «διαμορφώνει και ανάλογα τα δικά μας προεκλογικά καθήκοντα, απαιτώντας να προσθέσουμε στη μαχητικότητα των δράσεων μας και την ωριμότητα των αντιδράσεών μας».

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ για τα Τέμπη

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, επισημαίνουν ότι «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκαριστεί η έρευνα».

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης χρειάζεται το ένα 1/6 ήτοι 50 υπογραφές βουλευτών.

Το άρθρο 84 του Συντάγματος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της» και στην παράγραφο 5 επισημαίνεται ότι «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση».

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος περί μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη τη νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τη ζωή τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειές τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέφτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας».

«Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε.

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – Ματαιοπονούν τα ισχυρά συμφέροντα που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, αποδέχεται την πρόταση μομφής που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών και ταυτόχρονα καταγγέλλει σχέδιο αποσταθεροποίησης από ισχυρά συμφέροντα.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση.

Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία  με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως  απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών».

Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:

1.⁠ ⁠Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.

2.⁠ Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..

3.⁠ Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού  Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.

Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;

Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Είναι αδιανόητο να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση – Δρα ως υπονομευτής του πολιτεύματος

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος νωρίτερα έφτασε στο σημείο να ζητήσει την παραίτηση Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρει ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας  αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε  συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος. Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα», σημειώνει ο κ. Μαρινάκης.

Τέλος, προσθέτει ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους».

Το τερμάτισε ο Κασσελάκης: Ζητά παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών – Εδωσε διορία 24 ωρών στον Μητσοτάκη για απάντηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με μήνυμά του στα social media ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να
παραιτηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τραγωδία στα Τέμπη και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Μάλιστα έθεσε διορία 24 ωρών στον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντήσει και τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε χαρακτηριστικά: Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους. Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com