Σκληρή κόντρα Ανδρουλάκη-Πλεύρη για Τέμπη: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» – «Εκμεταλλεύεστε την τραγωδία για μικροκομματικά οφέλη»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα όσα ακολούθησαν του δημοσιεύματος του Βήματος περί χάλκευσης της επικοινωνίας το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος των Τεμπών, εξαπέλυσε από τη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

by Times Newsroom

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι μια μέρα μετά την αναφορά του στον Άρειο Πάγο, ο εφέτης ανακριτής, έδωσε τη δυνατότητα για έφοδο στον ΟΣΕ προκειμένου να γίνει κατάσχεση των σκληρών δίσκων και σύγκριση με το υλικό που κατέχει η δικαιοσύνη.

Οι αναφορές Ανδρουλάκης προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική την αντίληψη πως η δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αναφορά σε αυτή.

«Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τη τοξικότητα της οποίας πρωταγωνιστεί και βλέπουμε διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία, από στελέχη του πυρήνα του Μαξίμου να εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο πρωθυπουργός. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις πρωτοβουλίες μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πλεύρης στη Βουλή: Όλα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης συνιστούν προσβολή στη Δικαιοσύνη

«Όλα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό συνιστούν προσβολή στη δικαιοσύνη», απάντησε με νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης και εξήγησε: «Μας λέει δεν έχει κάνει τίποτα ένα χρόνο η δικαιοσύνη κάτι που δεν είναι ακριβές. Η ανάκριση κινείται σε ταχείς ρυθμούς και με παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα γίνει σύντομα το δικαστήριο όταν τώρα γίνεται το δικαστήριο για το Μάτι, 6 χρόνια μετά. Έχει κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και είναι προκλητικό να λέγεται ότι επειδή αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάει στον Άρειο Πάγο ήταν και ο λόγος που κινήθηκε δικαιοσύνη».

Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι διαγωνίζονται προκειμένου να εισπράξουν μικροκομματικά οφέλη από την τραγωδία των Τεμπών, γεγονός που όπως είπε φάνηκε και από την μη θεσμική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει «κατηγορητήριο» κατά του κ. Καραμανλή. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να καταθέτει αναφορά λες και ο Άρειος Πάγος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να δεχθούμε τη πολιτική κριτική αλλά μη εμπλέκουμε τη Δικαιοσύνη στη πολιτική αντιδικία», είπε.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι πήρε απόφαση ο Εφέτης ανακριτικής να κατάσχουν τα ηχητικά και να τα συγκρίνουν με τη δικαιοσύνη. Άρα η πρωτοβουλία μας έφερε αποτελέσματα όπως και η δυσπιστία», απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Το κατηγορητήριο θα κατατεθεί όπως πρέπει

Από την πλευρά του ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επιχείρησε να δικαιολογήσει την στάση του κόμματος του αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του «κατηγορητηρίου» λέγοντας πως δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να ανησυχεί, καθώς η πρωτοβουλία «θα κατατεθεί όπως πρέπει» και «μέχρι τότε θα νιώθετε την ανάγκη να απολογείστε και να καλύπτετε έναν υπουργό για τον οποίο η κοινωνία βοά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com