«Σμύρνη-Αθήνα-Νέα Υόρκη» Μουσική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά στη Στυμφαλία

Στην παράσταση, που παρουσιάζεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προβάλλεται η πολυποίκιλη μουσική δραστηριότητα της ακμάζουσας Σμύρνης των αρχών του 20ού αιών

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο της συνεργασίας  «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) και το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη» συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 13 Ιουλίου (ώρα 21:00), τη μουσική παράσταση «Σμύρνη-Αθήνα-Νέα Υόρκη», στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά, στη Στυμφαλία.

Δεξιοτέχνες μουσικοί, χορευτές παραδοσιακών χορών και χορευτές Tango της Αργεντινής, σε συνεργασία με ερευνητές από το «Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας», φωτίζουν την πορεία της μουσικής στη Σμύρνη, από την αρχή της δημιουργίας της, ως αναγνωρίσιμο ξεχωριστό μουσικό είδος, μέχρι τις σημερινές επιρροές της στη διεθνή σκηνή.

Στην παράσταση, που παρουσιάζεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προβάλλεται η πολυποίκιλη μουσική δραστηριότητα της ακμάζουσας Σμύρνης των αρχών του 20ού αιώνα. Παράλληλα, αναδεικνύεται η μουσική επιρροή που άσκησε η Σμύρνη μετά την καταστροφή της στους τόπους μετεγκατάστασης των προσφύγων, όπως καταγράφηκε δισκογραφικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Τα παράλια της Μικράς Ασίας λίγο πριν την καταστροφή
©Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας

 Συντελεστές

  • Επιμέλεια κειμένων και έρευνα: Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μανώλης Κοττορός-Φώτης Πανταζής
  • Μουσική επιμέλεια: Μανώλης Κοττορός
  • Τεχνικής επιμέλεια και παρουσίαση: Φώτης Πανταζής
  • Αφήγηση-Παρουσίαση: Χριστιάνα Δελημάρου
  • Ορχήστρα: Μανώλης Κοττορός (βιολί), Μάνος Κουτσαγγελίδης (τραγούδι-κανονάκι), Μαίρη Μαρκάκη (τραγούδι), Νίκος Ντεκούλης (πιάνο), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), Μιχάλης Ατσάλης (κιθάρα), Aydin Ciracioglou (ακορντεόν), Ανδρέας Παπάς (κρουστά), Χριστιάνα Δελημάρου (αφήγηση).
  • Διδασκαλία παραδοσιακών χορών: Θανάσης Μπόσγας
  • Χορευτές: Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχατίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιάτου
  • Διδασκαλία tango Αργεντινής: Κωνσταντίνος Μηνακάκης
  • Χορευτές: Πολιτιστικός Σύλλογος Κορινθίων «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ», Σύλλογος Πολιτισμού «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22269 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com