Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το τρόπαιο στη Μαγιόρκα και πάει με φόρα στο Wimbledon

Ο 9ος τίτλος για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα με το 2-1 επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ

by Times Newsroom

Τον 9ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο σε γρασίδι πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 2-1 σετ τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα, αν και… πήγε να χάσει μόνος του στο τέλος, παίρνοντας έτσι και την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση ενόψει του Wimbledon που ακολουθεί.

Ήταν ο 21ος τελικός στην καριέρα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, ο οποίος διεκδικούσε τον πρώτο του τίτλο σε γρασίδι. Και τον κατέκτησε! Απέναντι στον Αγκούτ, Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 2-1 και αυτό σημαίνει ότι από Δευτέρα θα είναι και πάλι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα πάει στο Wimbledon με ηθικό ακμαιότατο.

Ο τελικός στη Μαγιόρκα άρχισε τέλεια για τον Έλληνα τενίστα, αφού έκανε αμέσως break, κράτησε το σερβίς του και ακολούθησε δεύτερο break, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 3-0. Από εκεί και πέρα, το μόνο που είχε να κάνει ο Τσιτσιπάς ήταν να κρατήσει το σερβίς του αλλά δεν το κατάφερε σε απόλυτο βαθμό, αφού έκανε και ο Αγκούτ ένα break μειώνοντας σε 4-3. Ως εκεί όμως… Ο Στέφανος δεν επηρεάστηκε, κράτησε το σερβίς στη συνέχεια και τελικά με 6-4 έκανε δικό του το πρώτο σετ.

Αγκαλιά με το 2-0, αλλά…

Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Τσιτσιπάς μπήκε καλά και στο δεύτερο σετ και έκανε break από νωρίς, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά με 3-1. Κάπου εκεί, όμως, όλα άρχισαν να στραβώνουν και ο Αγκούτ έκανε όχι ένα αλλά δύο break, ε αποτέλεσμα να προηγηθεί με 5-3 και τελικά να πάρει το σετ με 6-3 και να κάνει το 1-1.

Νικητής στο tie break

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική. Ο Τσιτσιπάς με break προηγήθηκε με 3-1 και έφτασε ως το 5-2, απέχοντας μόλις ένα game από τη νίκη, αλλά ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω: Break του Αγκούτ και τελικά… 5-5, με τον τελικό να οδηγείται στο tie break, όπου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος και κατέκτησε τελικά το τρόπαιο, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι και τον 9ο συνολικά στην καριέρα του.

Τα σετ: 6-4, 3-6, 7-6

Όσα είπε ο Τσιτσιπάς:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για αυτό το σπουδαίο γεγονός, για αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια Ρομπέρτο, είσαι από τους μεγαλύτερους μαχητές στο τουρ, μου έκανες δύσκολη τη ζωή στο ματς.

Είσαι ένας παίκτης έμπνευση, αγωνιζόμενος ειδικά απέναντι σε τοπ παίκτες και είμαι χαρούμενος όταν σε αντιμετωπίζω.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους χορηγούς, αλλά και κάποιους Ελληνες που κάπου βρίσκονται στις κερκίδες. Ευχαριστούμε που γεμίσατε το γήπεδο και μας δώσατε ώθηση. Κάνατε καλύτερο το ματς με την ενέργειά σας. Κι ένα ευχαριστώ στα ball kids γιατί είχαμε και… τραυματισμούς στα τουρνουά. Κάνατε εξαιρετική δουλειά κάτω από τον ήλιο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή