Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Μητσοτάκης την Πέμπτη -Θα επισκεφτεί και την Ιορδανία

Επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ μέσα στα επόμενα 24ωρα, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Ενδεχομένως την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο των ενεργών πρωτοβουλιών, όπως ήταν η συνομιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, που αναλαμβάνει η Αθήνα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που βλέπουν από χθες (σ.σ. 16.10.2023) το φως της δημοσιότητας για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Η οριστικοποίηση του ταξιδιού αναμένεται από την πλευρά του Τελ Αβίβ, με τις λεπτομέρειες να μην είναι ακόμη γνωστές και για λόγους ασφαλείας. Εφόσον πάντως «κλειδώσει» η επίσκεψη, τότε αναμένεται να γίνει αμέσως, δηλαδή μέσα στις επόμενες ημέρες. Βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, ώστε να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Ισραήλ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ θα επισκεφθεί και την Ιορδανία, στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η χώρα μας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com