Συνάντηση Γ΄ και Δ’ Αντιπροέδρων Βουλής με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ακαδημίας Διακυβέρνησης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Συναντήσεις με εξαμελή αντιπροσωπεία της Εθνικής Ακαδημίας Διακυβέρνησης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας με επικεφαλής τον κ. Chuntao XIE, είχαν σήμερα στη Βουλή διαδοχικά ο Γ' Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπούρας και η Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Όλγα Γεροβασίλη. Τον Γ’ Αντιπρόεδρο συνόδευε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

by Times Newsroom

Συναντήσεις με εξαμελή αντιπροσωπεία της Εθνικής Ακαδημίας Διακυβέρνησης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας με επικεφαλής τον κ. Chuntao XIE, είχαν σήμερα στη Βουλή διαδοχικά ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπούρας και η Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Όλγα Γεροβασίλη. Τον Γ’ Αντιπρόεδρο συνόδευε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

Στις δύο συναντήσεις, που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τόσο ο κ. Μπούρας όσο και η κα Γεροβασίλη υπογράμμισαν τις εποικοδομητικές σχέσεις που συνδέουν διαχρονικά τις δύο χώρες, τόνισαν την αμοιβαία εκτίμηση στην ιστορία των δύο λαών με τη συμβολή τους στο διεθνές γίγνεσθαι από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας και αντάλλαξαν διαβεβαιώσεις περί επέκτασης και εμβάθυνσης των μέχρι τώρα συνεργασιών σε ζητήματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Στο ίδιο πνεύμα, ο βουλευτής κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κίνα σέβεται την ευαισθησία της Ελλάδας στα ζητήματα της Κύπρου και επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας σύστασης Γενικού Προξενείου στο Τσενγκ-Ντου καθώς και της λειτουργίας της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα.

Και στις δύο συναντήσεις διαπιστώθηκε η κοινή προσέγγιση επάνω σε θέματα ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών και αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και δυσκολιών που έχουν ανακύψει στη διεθνή κοινότητα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η ουκρανική κρίση, αλλά και οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.  Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι νέες συνθήκες παράγουν νέες ανάγκες, αλλά και νέες ευκαιρίες για μορφές συνεργασίας και επαναβεβαίωσαν τη βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των στενών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας που θα αποβούν αμοιβαίως επωφελείς και για τις δύο χώρες.

Και οι δύο Αντιπρόεδροι διαβεβαίωσαν την κινεζική αντιπροσωπεία ότι η Βουλή των Ελλήνων θα είναι σταθερά φιλόξενη και θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κοινοβουλευτική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος των δύο λαών.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com