Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου: «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή»

Περίπου 20 λεπτά διήρκησε η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

by Times Newsroom

«Τώρα που τελείωσε και ο εκλογικός κύκλος η προσοχή μας πάλι στρέφεται στην τρέχουσα επικαιρότητα, τη διεθνή και την εγχώρια. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς για αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης η οποία έχει ως πρώτα θύματα αμάχους και από τις δυο πλευρές μετά τη φρικιαστική δολοφονική επίθεση εντός του Ισραήλ από τη Χαμάς. Δυστυχώς έχουμε και την σημαντική απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός είπε πως σε όλες τις διεθνείς επαφές του έχει τονίσει αφενός το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και αφετέρου την ανάγκη αυτό να γίνει με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δίκαιου και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Γάζα από την Αίγυπτο. Οι ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και υποστηρίζουν αυτή την πολιτική», συνέχισε ενώ συμπλήρωσε πως θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε δύο ημέρες στο Κάιρο σε πολυμερή Διάσκεψη και να μεταφέρει εκεί τις απόψεις της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η χώρα μας έχει διεκδικήσει και έχει κερδίσει το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και είμαστε συνομιλητές όλων και η πρώτη χώρα που επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης.

Σε ό,τι αφορά τα εγχώρια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα και πως χθες το υπουργικό συμβούλιο είχε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, λύνοντας εκκρεμότητες από παρελθόν και αντιμετωπίζοντας και καινούργιες προκλήσεις, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύσταση της Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης με Πρόεδρο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Επ’ αυτού σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει καινούργιους ορίζοντες και ταυτόχρονα δημιουργεί μία σειρά από απειλές που επιβάλλεται να διαχειριστούμε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνοντας το λόγο έδωσε συγχαρητήρια δημόσια σε όσους εξελέγησαν και σε όσους συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Τώρα είναι ώρα για πολλή δουλειά σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση για να γίνει ο σχεδιασμός για το μέλλον όσο γίνεται καλύτερα», υπογράμμισε.

«Στα εξωτερικά μετά τη μεγάλη κρίση στην Ουκρανία είχαμε ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή η οποία είναι ιδιαιτέρα ανησυχητική», συνέχισε σημειώνοντας ότι η κατάσταση δεν δείχνει προοπτική θετικής εξέλιξής. Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε πως το ανθρωπιστικό κομμάτι προηγείται και πως η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα και ευχήθηκε το συντομότερο να υπάρξει ειρήνη.

Επίσης είπε ότι χαίρεται για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συστήσει επιτροπή για την τεχνητή νοημοσύνη η οποία, τόνισε, είναι μεγάλη κατάκτηση του ανθρώπου αλλά βλέπουμε και τους κινδύνους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com