ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση και αβέβαιο μελλον –

Σε αχαρτογράφητα νερά μετά από ένα θυελλώδες Σαββατοκύριακο - Σε θολό τοπίο ξημερώνει η επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα εξέρχεται τραυματισμένο μετά την αποχώρηση των μελών της «Ομπρέλας». Σκληρά λόγια από την ομάδα Αχτσιόγλου και τον Γ. Δραγασάκη. «Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.

by Times Newsroom

Εσωτερική πολιτική

  • Κικίλιας για την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών: Τιμάμε αυτούς που με αυταπάρνηση προστατεύουν τους συνανθρώπους μας. Τη μνήμη εκείνων που δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης και έδωσαν τη ζωή τους θυσία στον βωμό του καθήκοντος για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας και κυρίως της ζωής των συνανθρώπων μας, τιμά σήμερα και κάθε 12η Νοεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτησή του στο διαδίκτυο με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το Youth Pass, στην αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στα εγκαίνια μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, στους νέους, έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στην πρόοδο στη μάχη κατά της ακρίβειας, στην αρωγή στους πλημμυροπαθείς και στο πρόγραμμα ελέγχου των δημοσίων υποδομών στη χώρα μας.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες : Έρχονται διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Με το νέο σύστημα κανένας ελεύθερος επαγγελματίας με δραστηριότητα από 6 χρόνια και πάνω δεν μπορεί να δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ
  • Ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας σήμερα στο Βερολίνο. Ειδικότερα, τη Δευτέρα, στις 17:30 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Friedrich Merz, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον κ. Merz, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Κινητοποιήσεις κατά του αντισημιτισμού στο Παρίσι και άλλες πόλεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Η Ανυπότακτη Γαλλία, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς του Ζαν-Λικ Μελανσόν, δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση
  • Γκρέτα Τούνμπεργκ: Επεισόδιο σε ομιλία της – Άνδρας την προπηλάκισε για μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μιλούσε σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Άμστερνταμ ζητώντας δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όταν ένας άνδρας την κατηγόρησε για μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης.
  • Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα πρέπει «να προετοιμαστεί» για ρωσικά πλήγματα στις υποδομές της αυτόν τον χειμώνα, προειδοποίησε απόψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για πιθανή αύξηση των επιθέσεων.
  • Ισπανία: Διαδηλώσεις εναντίον της προτεινόμενης αμνήστευσης των Καταλανών αυτονομιστών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Ισπανία κατά των σχεδίων του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να δώσει αμνηστία στους Καταλανούς αυτονομιστές με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους για άλλη μια θητεία.
  • Καναδάς: Ο Καναδός πρώην «γκουρού» της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ κρίθηκε ένοχος σήμερα για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, από δικαστήριο του Τορόντο, μετέδωσε η καναδική τηλεόραση CBC News.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να ασκηθούν πιέσεις στις ΗΠΑ για να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία εφόσον η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί παλαιστινιακό έδαφος αυτόν τον θύλακα.

Ρήξη και αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Γιατί έφτασε στα άκρα η Κεντρική Επιτροπή: Αποχωρήσεις, αιχμές και στιγμές έντασης επεφύλαξε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο. Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα, προκειμένου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να αποφασίσουν για τις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα, έφερε έντονες διαφωνίες με πολλά από τα μέλη να αποχωρούν από την αίθουσα και μετά την άρνηση της ηγεσίας να τεθεί σε ψηφοφορία το δημοψήφισμα.
  • Η αποχώρηση της «Ομπρέλας»: Τα 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την κίνηση της «Ομπρέλας» γνωστοποίησαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκληρό κείμενο που εξέδωσαν την Κυριακή κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Στην ανακοίνωση την οποία υπέγραψαν μεταξύ άλλων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτη, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Λάμπρου, Θοδωρής Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Γιαννακάκη, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου και Τασία Χριστοδουλοπούλου, αφήνεται να αιωρείται το ενδεχόμενο σύστασης νέου πολιτικού φορέα.
  • Το κάλεσμα Κασσελάκη για παράδοση εδρών: Άμεση ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη προς τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας θέμα δεοντολογίας και ηθικής προκειμένου να παραδώσουν τις έδρες τους. Τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και η Πέτη Πέρκα, αρνήθηκαν να παραδώσουν τις έδρες τους. Δεδομένης της αποχώρησης των δύο βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί πλέον 45 μέλη.

Κορυφώνεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα

  • Πώς εξελίσσεται η πολεμική επιχείρηση του Τελ Αβίβ: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο 11 θέσεων εντός της Λωρίδας της Γάζας. Τόσο οι βομβαρδισμοί όσο και η χερσαία επιχείρηση εντείνονται με κύριους στόχους τις σήραγγες της Χαμάς καθώς αξιωματούχους της οργάνωσης. Σφοδρά πλήγματα εξαπολύθηκαν και στα σύνορα με τον Λίβανο, τα οποία συνοδεύτηκαν με αυστηρή προειδοποίηση προς την Χεζμπολάχ.
  • Το κρυφό «χαρτί» Νετανιάχου: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με νέες του δηλώσεις παρουσιάστηκε ακόμα πιο αινιγματικός αναφορικά με την επόμενη ημέρα στη Γάζα. Ο σκοπός του Ισραήλ για τη νέα ηγεσία που θα διοικήσει την περιοχή μετά την εξόντωση της Χαμάς δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρος. «Χρειαζόμαστε μια διαφορετική αρχή. Χρειαζόμαστε μια διαφορετική διοίκηση», είπε ο Νετανιάχου αποκλείοντας από την «εξίσωση» και τον  πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
  • Στον «πάγο» οι συνομιλίες για τους ομήρους: Από την πλευρά της η Χαμάς έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τις συνομιλίες με το Ισραήλ αναφορικά με τους ομήρους που βρίσκονται στη Γάζα. Τα σφοδρά ισραηλινά πυρά που δέχεται το νοσοκομείου αλ Σίφα «έσπρωξε» την παλαιστινιακή οργάνωση να απέχει από τις διαδικασίες. Από την πλευρά του το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις αυτές ως κάλυμμα ενός κέντρου διοίκησης.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

  • Το βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος: Η Ελληνική ταινία «Animal» της Σοφίας Εξάρχου, με  χώρες συμπαραγωγής τις Αυστρία ,Ρουμανία, Κύπρος και Βουλγαρία, απέσπασε τον Χρυσό Αλέξανδρο. Η προηγούμενη ελληνική ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο είναι το «Απ’ το χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα το 1993.
  • Βραβεία Meet the Neighbors:  Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Χρυσός Αλέξανδρος «Μισέλ Δημόπουλος» έλαβε η ταινία «Ama Gloria» της Μαρί Αματσουκελί, από την Γαλλία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος  αποτελούνταν από την Ξένια Καλδάρα (Πρόεδρος του ΔΣ και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης»), τον Ναχουέλ Πέρες Μπισκαγιάρτ (ηθοποιός) και τον Σεντρίκ Σουτσιβαλί (προγραμματιστής, κριτικός κινηματογράφου).
  • Βραβεία Film Forwar: Καλύτερη ταινία αναδείχθηκε η Σαμσαρα / Samsara του Λόις Πατίνιο, από την Ισπανία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος Film Forward αποτελούνταν από τον Κεκέν Εργκούν (σκηνοθέτης, καλλιτέχνης της κινούμενης εικόνας), την Άνα Γκρίγκιτς (κινηματογραφίστρια, ακαδημαϊκός) και τον Νίκο Πάστρα (σκηνοθέτης).

Κακοκαιρία σσύντομη

  • Τα κύρια χαρακτηριστικά: Έντονο αλλά σύντομο, αναμένεται να είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο ήδη από το βράδυ της Κυριακής επηρεάζει τμήματα της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες. Το επίπεδο βροχόπτωσης για τη Δευτέρα (13/11) έχει ενταχθεί στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).
  • Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο: Η Εθνική Μετεωρολογική επικαιροποίησε το δελτίο επιδείνωσης καιρού το οποίο είχε εκδοθεί από τις (9/11). Τα έντονα  φαινόμενα θα κρατήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής έως και αργά το βράδυ της Δευτέρας.
  • Ποιες περιοχές επηρεάζει: Tο βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, αναμένεται να είναι τα πρώτα γεωγραφικά τμήματα που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία. Το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος (πιθανώς τα Κύθηρα, η δυτική Κρήτη και η Θράκη) και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και το ανατολικό Αιγαίο, θα επηρεαστούν κατά την διάρκεια της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αθλητικά

  • Ολυμπιακός: Με MVP τον κόσμο του και σκόρερ τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα στην Τρίπολη. Για 70 λεπτά οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν μονότερμα στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης. Παρά την πίεση, λύση στο πρόβλημα τέρματος έδωσε ο τελικά ο Κώστας Φορτούνης  με τους Πειραιώτες να φεύγουν με το «τρίποντο» από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
  • Παναθηναϊκός: Ο Μαντσίνι ήταν ο MVP και σκόρερ του Παναθηναϊκού στο διπλό επί της σκληροτράχηλης Κηφισιάς στην Καισαριανή με το «τριφύλλι» να φεύγει με το διπλό και το 0-1. Οι «πράσινοι» μετρούν μέχρι στιγμής  έξι συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες.
  • ΑΕΚ: Ένα ημίχρονο φάνηκε πως ήταν αρκετό για την ΑΕΚ στην OPAP Arena για να καθαρίσει το ματς κόντρα στη μετριοπαθή Λαμία, με τους Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφουν στα γκολ και να δίνουν τη νίκη στην «Ένωση» με 3-0.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com