ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιος και αισιοδοξία χωρίς λόγο – Ερωτηματικά για την τραγωδία στα Τέμπη – Αρχιμανδρίτης εναντίον του Παύλου Χρηστίδη

Με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει όλους εκείνους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που από χθες έλεγαν ότι τα περί ενότητας που ψελλίζουν κάποιοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που θα επιβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Συνέδριο. Ο κ. Κασσελάκης θα συνεχίσει σαν να κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές με 90% (σ.σ. αυτό είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι θα έπαιρνε αν γίνονταν, όπως είπε και χθες στην ΕΡΤ).

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 23/02/24)

Εσωτερική επικαιρότητα

  • Σκρέκας για ακρίβεια: Θα δούμε μειώσεις σε προϊόντα έως και 15% – «Η Ελλάδα έχει πάρει τα περισσότερα και πιο δραστικά μέτρα από όλη την Ευρώπη»
  • Μετωπική κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Πώς απαντά το Μαξίμου στα πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Περισσότερα από 1 δισ. ευρώ θα επενδυθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», λέει η Νέα Δημοκρατία
  • Κικίλιας: Για πρώτη φορά διάνοιξη ζωνών από το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ – Στην κομβική συνεργασία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
  • Ανδρουλάκης: Να συνδιαμορφώσουμε την αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να επιτρέπονται τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια – «Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια και δεν έχει αλλάξει. Συμφωνούμε -και το λέω και σήμερα από εδώ- να γίνουν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά, -υπογραμμίζω μη κερδοσκοπικά- πανεπιστήμια, με αναθεώρηση του άρθρου 16, όπως είναι η θέση του προγράμματός μας. Αυτό έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό λέει το πρόγραμμά μας τα τελευταία χρόνια, αυτό λέω κι εγώ. Αυτή είναι η θέση μας».

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Μακρόν: «Δεν πρέπει να αποκλειστεί» η ανάπτυξη δυτικών χερσαίων δυνάμεων μελλοντικά στην Ουκρανία – Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον «δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, αναγνωρίζοντας πάντως πως σε αυτό το στάδιο «δεν υπάρχει συναίνεση» γι’ αυτό. Κυρ. Μητσοτάκης: Για την Ελλάδα δεν υφίσταται ζήτημα αποστολής δυνάμεων στην Ουκρανία
  • Οι ΗΠΑ καταστρέφουν drones και αντιπλοϊκούς πυραύλους των Χούθι της Υεμένης – Ο στρατός των ΗΠΑ κατέστρεψε χθες Δευτέρα drones και πυραύλους κρουζ των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).
  • Ουκρανία: Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 11 ρωσικά drones – Η Ρωσία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης και ομοβροντία πυραύλων εναντίον της Ουκρανίας, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της οποίας κατέρριψαν 11 drones και δυο πυραύλους σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.
  • Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς εξετάζει πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση του πυρός – Ηπαλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έχει λάβει προσχέδιο πρότασης από τις συνομιλίες που διεξάγονται στο Παρίσι με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Γάζα, στο οποίο προβλέπεται παύση σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για 40 ημέρες και η ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με Ισραηλινούς ομήρους σε ποσοστό 10 προς έναν, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες.
  • Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Δύση πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία για να αποτρέψει το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου – Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι προέτρεψε χθες Δευτέρα τη Δύση να εντείνει την στήριξη της Ουκρανίας απέναντι στους ρώσους εισβολείς ώστε να διασφαλίσει πως ο πόλεμος δεν θα εξαπλωθεί αλλού στην Ευρώπη.
  • Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις ενόπλων σε τέμενος και σε καθολική εκκλησία την Κυριακή – Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από πυρά ενόπλων σε τέμενος στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
  • Al Jazeera: Το Ισραήλ συμφώνησε να απελευθερώσει 400 κρατούμενους με αντάλλαγμα 40 Ισραηλινούς ομήρους
  • Τραγωδία με 10 νεκρούς στην Αίγυπτο – Βυθίστηκε οχηματαγωγό στο Νείλο. Όλοι οι επιβάτες του οχηματαγωγού ήταν εργαζόμενοι που πήγαιναν για το μεροκάματο σε τοπική κατασκευαστική εταιρεία.
  • Νέα Υόρκη: Πρώην καθηγήτρια έκανε δωρεά ύψους 1 δισ. δολαρίων σε Ιατρική Σχολή για να πληρωθούν τα δίδακτρα των φοιτητών – Όλοι οι μελλοντικοί φοιτητές θα παρακολουθήσουν τις σπουδές τους χωρίς δίδακτρα

ΣΥΡΙΖΑ: Κυρίαρχος ο Κασσελάκης με… λόγια, λόγια, λόγια!

  • Εντολή για αλλαγές: Το πρώτο μήνυμα μετά το πέρας του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, στη δημόσια τηλεόραση. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για μια τεράστια εντολή που του δόθηκε, τονίζοντας ότι θα παραμείνει αρχηγός μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο παράλληλα για ριζικές αλλαγές που θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι βγήκε ενισχυμένος από τη διαδικασία.
  • Επιβεβαίωση: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, έκανε λόγο για θετικό πρόσημο με εξωστρέφεια στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια ανέφερε ότι το κόμμα έχει πρόεδρο και υπάρχει εμπιστοσύνη, η οποία επιβεβαιώθηκε περίτρανα προς το πρόσωπό του.
  • Πυρά κατά Τσίπρα: Σε διαδοχικές αναρτήσεις οι οποίες «έδειχναν» τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης καυτηριάζοντας ειδικότερα την απουσία του πρώτου από το Συνέδριο. Παράλληλα ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε σε ένα από τα μηνύματά του ότι «πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα, γι’ αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές».

Τραγωδία στα Τέμπη: Πολλά τα ερωτηματικά

  • Τέλος Εξεταστικής: Με πολλά αναπάντητα ερωτήματα και υποψίες συγκάλυψης, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι οικογένειες των 57 νεκρών συνεχίζουν την αναζήτηση της δικαίωσης. Η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή έκλεισε τις εργασίες της μετά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ κινητοποιήσεις υπήρξαν και από την Δικαιοσύνη μετά τις αιτιάσεις του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Με παρέμβαση Αρείου Πάγου: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με έγγραφη παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας ζήτησε την ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας και υπομνήματος που έχει κατατεθεί από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων στη τραγωδία των Τεμπών. Στόχος η εξάλειψη κάθε αμφιβολίας ως προς την ακέραιη διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.
  • Εκδίκηση: Συγκάλυψη του εγκλήματος καταγγέλει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, που έχασε τη ζωή του κατά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Μετά το πέρας των ερευνών, ο ίδιος με δικό του πραγματογνώμονα και ειδικό σκύλο εντόπισε ανθρώπινα μέλη, τα οποία οι ιθύνοντες είχαν απομακρύνει από τον τόπο του δυστυχήματος. Πλέον, απογοητευμένος από τη Δικαιοσύνη, επιθυμεί εκδίκηση για τον θάνατο του γιου του.

Η πλατφόρμα για τους απασχολούμενους συνταξιούχους

  • Απαραίτητη η αίτηση: Σε εφαρμογή τέθηκε η Δευτέρα (26/2) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση εργασίας για τους απασχολούμενους συνταξιούχους. Για όσους δεν προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις προβλέπεται πρόστιμο που αντιστοιχεί σε παρακράτηση 12 συντάξεων (κύριων και επικουρικών).
  • Ποιους αφορά: Η διαδικασία αφορά τους συνταξιούχους που ήδη απασχολούνται ή έχουν αναλάβει για πρώτη φορά εργασία, μετά την 1/1/2024. Για τους μισθωτούς, ο ανωτέρω πόρος θα ανέρχεται στο 10% επί του ακαθάριστου μισθού, ενώ για τους μη μισθωτούς θα ανέρχεται στο 50%. Εξαιρούνται από τις κρατήσεις οι αγρότες συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι ευάλωτες ομάδες.
  • Πώς γίνεται: Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) με τους κωδικούς του Taxisnet και τα προσωπικά στοιχεία των ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί είναι: Συνταξιούχοι-Δήλωση Απασχόλησης ή πληκτρολογώντας απευθείας τον σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php,

Αρχιμανδρίτης εναντίον του Παύλου Χρηστίδη – Στο πλευρό του ο πολιτικός κόσμος

  • Η επίθεση: Στον βουλευτή του ΠαΣοΚ, Παύλο Χρηστίδη, επιτέθηκε ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ. Αιτία αυτής της επίθεσης στάθηκε το γεγονός ότι ο βουλευτής του Νοτίου τομέα ψήφισε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ο αρχιμανδρίτης σε ανάρτηση του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο απάνθρωπος βουλευτής Παύλος Χρηστίδης, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ό,τι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται»
  • Η απάντηση: Ο ίδιος ο βουλευτής απάντησε πως η στοχοποίηση της οικογένειας του, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας με τη γυναίκα και το παιδί του από το μαιευτήριο, «είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης». «Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το ΠαΣοΚ.
  • Η στήριξη: Στο πλευρό του Παύλου Χρηστίδη στάθηκαν άμεσα τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Με τον Παύλο. Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ενώ ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η στοχοποίηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ είναι απολύτως καταδικαστέα.

Εθνική μπάσκετ: Κέρδισε και την Ολλανδία

  • Η νίκη: Μια δύσκολη νίκη πέτυχε η εθνική μπάσκετ εκτός έδρας με αντίπαλο την Ολλανδία, καθώς επικράτησε με 72-74. Με τη νίκη αυτή η εθνική μας ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει της Τσεχίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  • Ο πρωταγωνιστής: Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, (5/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4/4 βολές), 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 27 στην αξιολόγηση.
  • Η συνέχεια: Τα προκριματικά θα συνεχιστούν τον επόμενο Νοέμβριο, όταν και η εθνική μας θα αντιμετωπίσει εκείνη της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και η 4η ομάδα του ομίλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com