ΣΥΡΙΖΑ: Eπεσαν στο λάκκο που έσκαβαν

Ισχυρό ράπισμα στο λαϊκισμό και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η αποκάλυψη ότι ανάμεσα στις επαφές του 12χρονου κοριτσιού της τραγικής υπόθεσης του Κολωνού βρίσκεται και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που δεν κατάφερε να εκλεγεί τον περασμένο Μάιο.

by Times Newsroom

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά μια ανθρώπινη, τραγική ιστορία γύρισε μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του. Οι υπαινιγμοί, τα μηνύματα, τα #κόμμα βιαστών στα social media και όλη η βρόμικη προπαγάνδα έγιναν ο λάκκος που ο ΣΥΡΙΖΑ έσκαβε, αλλά έπεσε μέσα.

Το χειρότερο είναι ότι οι πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως οι νέες αποκαλύψεις που βαραίνουν στέλεχός τους δεν λειτουργούν διδακτικά και δεν προκαλούν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που πολιτεύονται και για το δηλητήριο με το οποίο προσπαθούν να γεμίσουν την ελληνική κοινωνία για εντυπώσεις και μόνο.

Εν κρυπτώ

Εν κρυπτώ συνεδρίασε η Επιτροπή Διαγραφών, 28η Οκτωβρίου, και εν κρυπτώ διέγραψε το φιλόδοξο κομματικό μέλος της που από τα ηλεκτρονικά ίχνη του φέρεται να επικοινώνησε με το 12χρονο κορίτσι μέσω ψηφιακής εφαρμογής. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μετέχουν πλέον στα κέντρα λήψης αποφάσεων αμφισβητούν ότι έγινε κάποια συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής και θεωρούν ότι ελήφθη απλώς μία απόφαση κεντρικά, την οποία προσπάθησαν να εμφανίσουν ως αποτέλεσμα κομματικής λειτουργίας.

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου σιωπούσε για ώρες. Ούτε επιβεβαίωνε ούτε διέψευδε πληροφορίες που ήθελαν το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να είχε θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ούτε καν όταν αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες του με υψηλά και προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγαν κάτι, ενώ λειτούργησαν άμεσα για να τον διαγράψουν από τις ιστοσελίδες του κόμματος, από τα social media, να σβήσουν φωτογραφίες του κ.λπ.

Κάλυψη…

Αντ’ αυτού σκέφθηκαν να ρίξουν… μελάνι, όπως κάνει η σουπιά όταν προσπαθεί να ξεφύγει. Ανακοίνωσαν μία τηλεφωνική επικοινωνία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, η οποία έγινε μεν, αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και το έκαναν αυτό επειδή κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έμαθαν πως ένα στέλεχός τους έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ότι συνομίλησε με το άτυχο κορίτσι μέσω ψηφιακής εφαρμογής, παρότι δεν του έχει ασκηθεί κάποια δίωξη. Και τότε προέκυψαν και άλλα ερωτήματα. Πώς έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ένα στέλεχός του είναι ανάμεσα στις επαφές του 12χρονου κοριτσιού, όταν αυτό θα μπορούσε να το μάθει μόνο από την Εισαγγελία ή την ΕΛ.ΑΣ. επισήμως; Πώς το έμαθε όταν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διέψευδαν το περιεχόμενο της επικοινωνίας Σπίρτζη – Οικονόμου και επιβεβαίωναν ότι ο κ. Οικονόμου δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του, διότι:

* Πρώτον, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και

* Δεύτερον, όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, απάντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια.

Εξωθεσμικά

«Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε…», ανάρτησε αμέσως μετά ο κ. Σπίρτζης στο twitter, αλλά το έκανε διότι είχε ήδη εκτεθεί: Επειδή είχε αποκαλυφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε εξωθεσμικά, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να είχε μάθει σχετικές πληροφορίες για το στέλεχός του.

Επειδή ο κ. Σπίρτζης ήταν εκείνος που με δήλωσή του, που έχει από χθες κατακλύσει τα social media, ήταν εκείνος που καλούσε την κυβέρνηση -ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο ήταν εκτός νόμου- να δημοσιοποιήσει τους 213 που σύμφωνα με την έρευνα είχαν επικοινωνήσει με το 12χρονο κορίτσι.

Επειδή ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν πλέον έμαθε τα δυσάρεστα νέα για το στέλεχός του, δημοσιοποίησε ποιος είναι… Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι με τη στάση του δεν ενδιαφερόταν ούτε για το έγκλημα που συνετελέσθη ούτε για το δράμα του 12χρονου κοριτσιού.

Πολλώ δε μάλλον όταν το «δικό μας παιδί», που έγραφε ο κ. Τσίπρας σε εκείνο το άρθρο στην «Εφ.Συν.», το είχε πλησιάσει με πονηρό σκοπό και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειρωνεία για τον κ. Τσίπρα προσωπικά η πληροφορία ότι εκείνο το άρθρο για το «δικό μας παιδί» το είχε αναρτήσει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που επικοινωνούσε με το κορίτσι…

Η ανακοίνωση-ομολογία

Ολα αυτά προσπάθησε να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ με μία ανακοίνωση που έλεγε ότι για την Κουμουνδούρου η οποιαδήποτε σχέση του συγκεκριμένου ατόμου, ηλικίας 54-55 ετών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επικοινωνία του με τη 12χρονη φάνταζε αδιανόητη, με αποτέλεσμα να διαγραφεί ακαριαία χθες, παρά την ανάπαυλα της εθνικής επετείου, ενώ κύκλοι της Κουμουνδούρου επαναλάμβαναν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά «να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων με την ίδια ένταση κ.λπ. αναφορικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά με τη διαγραφή του κομματικού μέλους του, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι ανεκτή «καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη».

 EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com