ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Οθων Ηλιόπουλος τελικά δεν παραιτήθηκε

Κρυφές συναντήσεις, πιέσεις, αρνήσεις και έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την αιφνίδια ανατροπή στην υπόθεση της δήθεν εθελοντικής παραίτησης του κ. Οθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Προσερχόμενος στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Ελληνες».
Η δήλωση αυτή ακύρωσε αιφνιδίως τις διαρροές από την Κουμουνδούρου περί παραίτησης του κ. Ηλιόπουλου και αντικατάστασής του από την Πόπη Τσαπανίδου. Διαρροές που έφταναν μέχρι και στο ότι η κ. Τσαπανίδου διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Κασσελάκη και θα ορκιζόταν βουλευτής, ως 4η στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ουδείς γνωρίζει ακριβώς τι έγινε και ο κ. Ηλιόπουλος έφτασε να διαψεύσει τις σχετικές διαρροές χθες το απόγευμα. Ουδείς πλην των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Στέφανου Κασσελάκη και Οθωνα Ηλιόπουλου, οι οποίοι συναντήθηκαν χωρίς ανακοινώσεις στο γραφείο του πρώτου κάποια από τις προηγούμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο κ. Ηλιόπουλος είχε πει ότι δεν ήταν σίγουρος για το τι θα κάνει με την έδρα του, εξαιτίας του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ όπου εργάζεται.

Να σημειωθεί επίσης ότι πριν λίγες ημέρες, πάλι με διαρροές της Κουμουνδούρου, είχε ξεκινήσει ένα σενάριο που ήθελε τον κ. Κασσελάκη να προσπαθεί εναγωνίως την είσοδό του στην ελληνική Βουλή, εκμεταλλευόμενος τη δήθεν πρόθεση του κ. Ηλιόπουλου να παραιτηθεί. Τότε μάλιστα η Κουμουνδούρου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αν παραιτηθεί ο κ. Ηλιόπουλος, τότε η κ. Τσαπανίδου δεν ενδιαφέρεται για την έδρα και οι επόμενοι πέντε επιλαχόντες και επιλαχούσες για κάποιον λόγο θα παραιτούνταν του δικαιώματός τους, αλλά χωρίς να δέχονται πιέσεις από την Κουμουνδούρου! Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσαγκρή και Ζωρζέττα Λάλη.

Τότε, η κ. Λάλη είχε κάνει δηλώσεις στο ethnos.gr ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και το σενάριο είχε ατονήσει, χωρίς ωστόσο να έχει ατονήσει η προσπάθεια του κ. Κασσελάκη να μπει στη Βουλή για να αποκτήσει το θεσμικό βάρος που του λείπει και του στοιχίζει.

Λέγεται ότι οι πιέσεις προς τον κ. Ηλιόπουλο και τους πέντε που ακολουθούσαν ήταν έντονες και κάπου εκεί παρενέβη ο κ. Τσίπρας, ζητώντας να δει τον κ. Κασσελάκη στο γραφείο του, μαζί με τον κ. Ηλιόπουλο, με αποτέλεσμα να έχουμε τη χθεσινή δήλωση Ηλιόπουλου.

Σε αυτό το κλίμα, η Κουμουνδούρου όρισε τη 17η Μαρτίου ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές των ευρωεκλογών στην

ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ χθες εθεάθη στην κομματική εκδήλωση η πρώην πρωταθλήτρια του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, η οποία αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές για να μπει στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές θα ανακοινωθεί στις 22 Μαρτίου, ενώ στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη, αλλά πιθανότατα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και ηλεκτρονικά (δηλαδή υβριδικά). Σημειώνεται επίσης ότι όσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com