ΣΥΡΙΖΑ: «Κρύφτηκε» ο Τσίπρας, έφυγε η Τσαπανίδου

Την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία έχει εγκαταλείψει από την επομένη της πρώτης εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου, υπέβαλε χθες στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου, η Πόπη Τσαπανίδου.

by Times Newsroom

Η κ. Τσαπανίδου είχε αναλάβει την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2022 διαδεχόμενη τον Νάσο Ηλιόπουλο, με προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και όπως λέγεται στους διαδρόμους του κόμματος, η παραίτησή της ήταν αναμενόμενη, ίσως και να άργησε, καθώς ήταν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών της προεκλογικής καμπάνιας που οδήγησε στην πρώτη εκλογική συντριβή της 21ης Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει την επιστολή της στη δημοσιότητα, πρέπει όμως να αναφερθεί ότι κυρίαρχη θέση στο εσωτερικό του κόμματος είναι ότι ασχέτως με το ότι απέτυχε -και μάλιστα παταγωδώς, όπως οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως τάσης, παραδέχονται- είναι γενικά παραδεκτό στις τάξεις του κόμματος, ότι αν κατάφερνε να εκλεγεί ως βουλευτής Επικρατείας, δεν θα υπέβαλε παραίτηση τελικά.
Στην Κουμουνδούρου επίσης λένε ότι μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα στις 29 Ιουνίου στο Ζάππειο, η κ. Τσαπανίδου δεν είχε εμφανιστεί στα γραφεία του κόμματος, ενώ όλοι θυμούνται ότι ναι μεν συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν της είχε επιτρέψει να ανέβει μαζί του στο βήμα των δηλώσεων, καθώς δεν ήθελε κανείς άλλος να είναι στο πλάνο.
Ως εκ τούτου, όλοι θεωρούν πως η είδηση της παραίτησης δεν θα απασχολήσει περισσότερο από μερικές ώρες, εκτός αν -κάτι που δεν θεωρούν πιθανό αλλά και δεν το αποκλείουν στην Κουμουνδούρου- θελήσει η ίδια να συντηρήσει το θέμα, αποκαλύπτοντας παρασκήνια από τη σύντομη θητεία της.

Στον απόηχο της κόντρας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου και της παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου, αίσθηση -αρνητική για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε χθες στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, απόφαση που τον φέρνει απέναντι με τη δέσμευσή του ότι θα είναι παρών, έστω σε θεσμικό επίπεδο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον δεν θα πάει ούτε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα, ενώ όσοι προσπαθούν να τον πείσουν να μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή στις 15 και 16 Ιουλίου, συναντούν την άρνησή του και δεν είναι βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν να τον πείσουν.

Με εννέα ημέρες να απομένουν για να υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, οι διεργασίες και οι παρασκηνιακές συζητήσεις έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα.

Στους διαδρόμους του κόμματος μιλούν πλέον για δίδυμο Αχτσιόγλου – Παππά που τείνει να ξεχωρίσει για τη μάχη της αρχηγίας. Ο Ν. Παππάς πήρε κάποια δευτερόλεπτα δημοσιότητας χθες στη Βουλή πριν την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου, όταν κατά την προσπάθειά του να κάνει μία αρχηγική εμφάνιση, απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να τηρηθεί αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία.

Μετά από αυτό, «φούντωσαν» οι φήμες ότι οι «προεδρικοί» -ή ακριβέστερα το μεγάλο κομμάτι τους- προκρίνουν την υποψηφιότητα Παππά και πως κάνει πίσω τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο Παύλος Πολάκης, ενώ δεν ανοίγει τα χαρτιά της η Ρένα Δούρου.

Η Εφη Αχτσιόγλου θεωρείται από όλες τις πλευρές βέβαια υποψήφια και φαβορί, αν και όσο η ίδια δεν βγαίνει μπροστά, κανείς δεν μπορεί να μιλά με βεβαιότητες.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο ο έμπειρος Δημήτρης Βίτσας που είχε πει ότι «ο Τσίπρας θα ήταν καλός για πρόεδρος της Κ.Ο.», χθες κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ποιον θέλει για αρχηγό, λέγοντας ότι ο ίδιος θέλει για αρχηγό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος σε δύο, τρεις ημέρες θα κάνει γνωστή την απόφασή του για το αν θα είναι ή δεν θα είναι τελικά υποψήφιος.

Ξαφνικός «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο

Πόλεμος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος με συνέντευξή στον ΑΝΤ1, εκθέτει τον Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο για το καταστροφικό α΄ εξάμηνο του 2015, αλλά και για σημαντικούς σταθμούς της περιόδου 2015-2019, όπως η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας για την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση, την οποία περιφέρει εδώ και χρόνια ως έπαθλο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει ότι ο ίδιος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, πριν τη Σύνοδο του Eurogroup στον 24ο όροφο ενός ξενοδοχείου. Εκεί άκουσε τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη για έξοδο από το ευρώ και στη συνέχεια ο ίδιος αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεφώνημα στις ΗΠΑ. οπως είπε, ο ίδιος τηλεφώνησε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, στην ομόλογό του των ΗΠΑ κ. Νούλαντ, προκειμένου να μεσολαβήσει ο Λευκός Οίκος στη διαπραγμάτευση και στις 6 το πρωί η συμφωνία έκλεισε. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε» είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα των Γερμανών την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα «με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

Είπε και άλλα ο κ. Καμμένος για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπαθε τεράστια πολιτική ζημιά γιατί πέρασε πολιτικές σαν και αυτές των συμφωνιών με τις ΗΠΑ, τις οποίες στη συνέχεια δεν στήριξε, όταν αυτές συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δήλωσε ότι δεν κατάφερε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «με υλικά κατεδαφίσεως δεν αλλάζεις το κόμμα, πήρε στελέχη αποτυχημένα από το ΠΑΣΟΚ». είπε χαρακτηριστικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μία ανακοίνωση, στην οποία δεν απαντούσε σε κανένα θέμα από αυτά που έβαλε ο κ. Καμμένος, επί της ουσίας. Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», υποστήριξε ότι «επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές».

Η απάντηση αυτή όμως, προκάλεσε νέα αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος με την ανάρτηση μίας φωτογραφίας στο Twitter, στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος στο εστιατόριο «The Restaurant by Pierre Balthazar» με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον πρέσβη Λευτέρη Καραγιάννη, την 25η Ιουνίου 2015, δηλαδή την ημέρα του κρίσιμου Eurogroup μετά το ελληνικό δημοψήφισμα. Οπως έγραψε ο κ. Καμμένος στην ανάρτησή του, «επειδή το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί, την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα ή ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά. Κρίμα ….».

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com