ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το Στρατηγικό Σχέδιο Επεμβάσεων για την ολιστική προστασία και ανάδειξη των τειχών της Ακρόπολης ζητούν με αίτηση κατάθεσης εγγράφων 32 βουλευτές

by Times Newsroom

Το Στρατηγικό Σχέδιο Επεμβάσεων, για την ολιστική προστασία και την ανάδειξη των τειχών της Ακρόπολης, ζητούν να διαβιβαστεί στη Βουλή, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, με επικεφαλής την Τομεάρχη Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου, υπέβαλαν σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Το ΥΠΠΟΑ διαφημίζει ότι το Στρατηγικό Σχέδιο Επεμβάσεων για την ανάδειξη των τειχών στην Ακρόπολη θα χρηματοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστόσο, παραλείπει να εκθέσει τι πραγματικά περιλαμβάνει το συγκεκριμένο Σχέδιο και οι συναφείς μελέτες καθώς και το εύρος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν», αναφέρουν οι βουλευτές που τονίζουν ότι «είναι νωπές οι μνήμες και οι αντιδράσεις – διεθνείς και εγχώριες- για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια στην Ακρόπολη» και επισημαίνουν ότι το ΥΠΠΟΑ οφείλει με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, να ενημερώνει για τα έργα που θα γίνουν στο εμβληματικότερο μνημείο της χώρας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κατατεθούν άμεσα στην Βουλή: το Στρατηγικό Σχέδιο Επεμβάσεων για την ολιστική προστασία και ανάδειξη των τειχών της Ακρόπολης των Αθηνών, η μελέτη εφαρμογής της γεωτεχνικής-στατικής μελέτης των περιμετρικών τειχών και του βραχώδους υποβαίθρου τους, σε επιλεγμένες έσεις άμεσης προτεραιότητας και η θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ επί της μελέτης εφαρμογής της γεωτεχνικής στατικής μελέτης των περιμετρικών τειχών και του βραχώδους υποβάθρου τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com