ΣΥΡΙΖΑ: Το «φλερτ» Κασσελάκη με την ακραία ψήφο

Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε από τα σύννεφα από το δημόσιο κάλεσμα του εξαδέλφου του προέδρου του κόμματος και υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Το γεγονός ότι οι Σπαρτιάτες αποκλείστηκαν από τις ευρωεκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου επειδή αποδείχθηκε ότι παραπλάνησαν τους πολίτες, καθώς δεν έχουν για αρχηγό αυτόν που εμφανίζουν για αρχηγό, αλλά τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψάρεμα του ΣΥΡΙΖΑ στα θολά νερά της ακροδεξιάς είναι συνειδητή πολιτική επιλογή και παλιά ιστορία και ξεκινά από την ένωση της πάνω και της κάτω πλατείας στο Σύνταγμα πολύ πριν από τις εκλογές του 2012. Τότε, κάτω από την ομπρέλα του γενικού όρου «αντισυστημικοί», ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα συνειδητά συμμάχησε με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής για να ρίξει την τότε κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το ποιους προσεγγίζει και ποιοι θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμά του.

Από τότε, το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το «ειδικό κοινό» της ακροδεξιάς, αλλά και γενικότερα τα «ειδικά κοινά» που είτε αυτοτοποθετούνται στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος είτε δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική αλλά δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν και δεν στηρίζουν τη Δημοκρατία, δεν σταμάτησε ποτέ. Ούτε στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Και κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβλεπε σκούρα, έκανε ένα άνοιγμα στους «αντισυστημικούς» φίλους του. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…

Το «όλες οι ψήφοι είναι ευπρόσδεκτες» που ξεστόμισε για τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης -ο οποίος ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχει ενταχθεί στη Νέα Αριστερά- όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να περάσει την πρότασή του για αλλαγή εκλογικού νόμου;

Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στους «παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» (συνέντευξη MEGA 17.05.2023) να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εθνικών εκλογών του Μαΐου του 2023, όταν έψαχνε σωσίβιο για να μη συντριβεί;

Οπως δε, συμβαίνει κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ οργανωμένα και συνειδητά προσπαθεί να προσεγγίσει και να προσεταιριστεί ακροδεξιούς ή ακροαριστερούς «αντιστυστημικούς» φίλους του να τον σώσουν και για να μην επικρατήσουν οι «συστημικές δυνάμεις», προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Και γι’ αυτό πάντα ακολουθούν «διορθώσεις», ενώ το μήνυμα προς τα «ειδικά κοινά» έχει ήδη σταλεί.

Ενα χρόνο πριν, ο κ. Τσίπρας, για να δικαιολογήσει το κάλεσμά του στους «παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής», είχε υποστηρίξει (συνέντευξη ΣΚΑΪ 19.05.2023): «Οι ψήφοι προς τη Χρυσή Αυγή είναι θέμα άγνοιας και αντίδρασης. Δεν είμαστε ανόητοι να θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και πήγανε και ψηφίσανε ένα κόμμα φασιστικό, είναι φασίστες».

Διόρθωση

Σήμερα, η «διόρθωση» του δήθεν ατοπήματος του Βασίλη Κασσελάκη να καλέσει τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του έγραψε «δεν θέλουμε τις ακροδεξιές ψήφους». Και έτσι ηρέμησαν και οι δημοκρατικές δυνάμεις του κόμματος που είχαν ανησυχήσει από τις δηλώσεις του εξαδέλφου.

Το φλερτ όμως του ΣΥΡΙΖΑ με τους εχθρούς της Δημοκρατίας, είτε ανήκουν στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερά είτε δεν συμμετέχουν στα κοινά, είναι διαχρονικό. Και ως γνωστόν, το φλερτ, ακόμα και το πολιτικό, είναι για δύο.

Πριν από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2023 που η Χρυσή Αυγή ως καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση δεν μπορούσε να λάβει μέρος, ήταν τα ίδια τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που ανταποκρίνονταν στο φλερτ του Αλέξη Τσίπρα και έδιναν γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε καλέσει τους ακολούθους του «να ψηφίσουν κατά συνείδηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη» και είχε συστήσει (σ.σ.: για να τους κατευθύνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ) να είναι «ιδιαιτέρως καχύποπτοι με όσα κόμματα πέρασε εκπρόθεσμα ο ελεγχόμενος Αρειος Πάγος», αναφερόμενος στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το ΕΑΝ, που είχε ιδρύσει ο δικαστικός Αναστάσιος Κανελλόπουλος, έλαβε απογοητευτικό ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου του 2023 και δεν έλαβε μέρος στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Ενα άλλο στέλεχος και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, στη δική του ανάρτηση, ήταν περισσότερο σαφής, καθώς έγραψε: «Ακούστε, το έγραψα ξεκάθαρα. Αν το ρίξουμε σε ψαράδες κυνηγούς, σε 21, σε 31, σε μπλακ τζακ, άκυρο, αποχή και ούτω καθεξής, πας στη Ν.Δ. από το παράθυρο και όχι από την πόρτα. Το μόνο που τιμωρεί τη Ν.Δ. είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στίγκας

Σήμερα, σε ρόλο Κασιδιάρη και Μπαρμπαρούση εμφανίστηκε ο «αρχηγός» των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ο οποίος επαίνεσε από το βήμα της Βουλής τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη επειδή δεν κατέθεσε, ως όφειλε, υπόμνημα κατά του κόμματός του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, να το πω και αυτό, γιατί δεν φοβάμαι, έχει αξιοπρέπεια με τον Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα. Εχει αξιοπρέπεια και αυτό είναι καλό».

«Κατατέθηκε επιστολή», του είπε εκείνη την ώρα η αντιπρόεδρος της Βουλής Ολγα Γεροβασίλη, μήπως και… σώσει τη χαμένη δημοκρατική τιμή του κόμματός της, αλλά ο κ. Στίγκας (σ.σ.: ο οποίος ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και γιατί το έλεγε) απάντησε: «Για υπόμνημα λέω, όπως έκαναν οι άλλοι», δηλαδή τα άλλα κόμματα.

ΘΑΥΜΑΤΑ, ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ξαφνικός έρωτας με το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Για να μείνουμε όμως στο σήμερα, οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» και σε… θαύματα, οι επισκέψεις σε εκκλησίες και μοναστήρια και οι δηλώσεις «είμαι θρήσκος» μόνο αυθόρμητες και αθώες δεν είναι.

Οπως ακριβώς η κάθετη απόρριψη διαλόγου με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά οφείλονται στην ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων από την ομάδα που τον συμβουλεύει το τελευταίο διάστημα.

Η απόρριψη διαλόγου με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά αποφασίστηκε από το επιτελείο Κασσελάκη όταν τον πληροφόρησαν ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ο ίδιος θεωρεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά κόμματα του παρελθόντος που δεν έχουν να προσδώσουν στην προσπάθειά του να «αναστήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα… θαύματα, η ανάδειξη του απολιτίκ προφίλ και το άναμμα των κεριών στις εκκλησίες και τα μοναστήρια (σ.σ.: στις εκκλησίες φωτογραφιζόταν και ο Αλέξης Τσίπρας πριν από εκλογικές αναμετρήσεις) αναδείχθηκαν λόγω των δημοσκοπικών ευρημάτων που δείχνουν ότι:

Ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να επικοινωνήσει και να πείσει τον αριστερό ψηφοφόρο ο οποίος φεύγει προς άλλες κατευθύνσεις και δεν επιστρέφει. Οφείλει όμως να απευθυνθεί στο μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που επιλέγουν τον καναπέ και δεν συμμετέχουν στις εκλογές. Προσπαθεί να τους πείσει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, στην εξουσία, στο σύστημα κ.λπ. Κατά την ομάδα ανάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, το προφίλ της μεγάλης ομάδας πολιτών στους οποίους πρέπει να απευθυνθεί ο κ. Κασσελάκης είναι κοντά στο προφίλ των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών.

Θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ συστημικό κόμμα, όπως και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ περισσότεροι άντρες από γυναίκες, είναι 17-45, δεν ενδιαφέρονται για τις ιδεολογικές αναφορές των κομμάτων ούτε όμως και για τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων.

Μισούν το «σύστημα», στο οποίο γενικώς και αορίστως αποδίδουν όλα τα κακά, έχουν απαξιωτική ή καμία άποψη για τους θεσμούς (Δικαιοσύνη, Βουλή κ.λπ.), είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, έχουν χαμηλό ή καθόλου εισόδημα και δεν απωθούνται από έννοιες όπως φασισμός, ναζισμός, ρατσισμός, αναρχία, λούμπεν, απολιτίκ κ.λπ. και έλκονται από οποιονδήποτε νέο στην πολιτική που δηλώνει «εχθρός του συστήματος». Μέσα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα υπάρχουν υπο-ομάδες με εθνικές ή θρησκευτικές ανησυχίες ή με απέχθεια στην έννοια της ασφάλειας, του ελέγχου, της αστυνομίας, αλλά και άνδρες και γυναίκες 17-25 που δίνουν έμφαση σε θέματα όπως η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ.

Από το EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com