ΣΥΡΙΖΑ: Το καράβι μπάζει από παντού…

Το τρίτο κύμα μπορεί να τους ρίξει στα βράχια και να βγάζουν πεταλίδες για την σαρακοστή.

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Μεγάλα κύματα χτυπούν το ταλαιπωρημένο σκάφος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. προκαλώντας του επικίνδυνους κλυδωνισμούς, ικανούς να το στείλουν στον βυθό. Σε παρόμοιες καταστάσεις ο καπετάνιος κάνει αβαρία. Πετάει δηλαδή στη θάλασσα βαρύ φορτίο για να σωθούν το σκάφος και οι υπόλοιποι. Το πρώτο κύμα που χτύπησε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την ομόφωνη καταδίκη τού Ν. Παππά και το δεύτερο από τις προγραφές δικαστικών, δημοσιογράφων και της ΑΔΑΕ από τον Π.Πολάκη, σήμερα. Τον Παππά δεν τον πέταξαν στην θάλασσα, αντίθετα προσπάθησαν να τον ηρωοποιήσουν για να δείξουν πυγμή προς τα μέσα και τα έξω. Του Πολάκη όμως δεν το αντέχουν και διαρρέουν ότι θα τον φουντάρουν στα βαθιά.

Εδώ όμως υπάρχει μια αντίφαση, αφού προσπαθούν να κάνουν ήρωα τον Παππά, ο οποίος «έπεσε μαχόμενος» απέναντι σε κάποιους που είναι στη λίστα προγραφής του Πολάκη. Αν λοιπόν είναι ο ένας «ήρωας», είναι και ο άλλος, τους αφήνεις στο καράβι και βουλιάζουν όλοι μαζί. Αν θέλεις να σώσεις το τομάρι σου, τους πετάς και τους δυο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζεις ότι θα σε χτυπήσει ένα τρίτο κύμα, διότι η φύση δεν κάνει μισές δουλειές. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται τρικυμία και είναι τρία κύματα που δημιουργεί κάποιο ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα, γι’ αυτό οι ναυτικοί τα αποκαλούν «ρεματίσιες θάλασσες». Τα κύματα που δημιουργούνται από τον αγέρα είναι η κανονική φουρτούνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταξιδεύει χρόνια με φουρτούνα και δεν έχει πείσει πως τα καταφέρνει. Ούτε ο καπετάνιος, ούτε οι αξιωματικοί, ούτε το πλήρωμα, γι΄αυτό τώρα που τους βρήκε και η τρικυμία είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Το καράβι μπάζει από παντού.

Από δω και πέρα μόνο να χάνει μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει να πάρει τίποτε από πουθενά γιατί κανείς δεν είχε και δεν έχει την γενναιότητα που απαιτούσαν οι καταστάσεις διαχρονικά. Δεν διέγραψε ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι τον Πολάκη τότε που έπρεπε και θα είχαν κάποιο κέρδος. Τώρα μόνο να χάσουν έχουν, αφού οι απόψεις τού «αψύ Κρητικού» διαπερνούν όλο το κόμμα και πιο πολύ τον σκληρό πυρήνα και των ψηφοφόρων του. Ο Παππάς ήταν και είναι το δεξί χέρι του Τσίπρα, άσχετα αν το τελευταίο διάστημα το κρύβουν. Έχοντας όμως την ιδέα για τον εαυτό τους ότι είναι φωτισμένοι ηγέτες δεν σκέφτονται καν ότι μπορεί να έκαναν σοβαρά λάθη είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση.

Δεν διανοήθηκαν ποτέ ότι κέρδισαν τις εκλογές και κυβέρνησαν όχι χάριν των ικανοτήτων τους, αλλά γιατί βρέθηκαν σε μια σπάνια πολιτική συγκυρία να είναι οι μοναδικοί που μπορούσαν να εκφράσουν ό,τι άρρωστο υπήρχε στην ελληνική κοινωνία με αρρώστιες που είχαν μορφή πανδημίας. Δεν φαντάζονται καν πως στην πολιτική συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και στη ζωή και στη φύση: ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει. Κατά κανόνα η ταχύτητα της καθόδου είναι ίδια με αυτήν της ανόδου. Έτσι όπως βρέθηκαν στην κυβέρνηση, τόσο γρήγορα, που σχεδόν δεν πρόλαβαν να καταλάβουν το πώς έγινε, έτσι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στα ποσοστά που είχαν – μπαίνω δεν μπαίνω στη Βουλή – πολύ γρήγορα και χωρίς πάλι να το καταλάβουν.

Το τρίτο κύμα μπορεί να τους ρίξει στα βράχια και να βγάζουν πεταλίδες για την σαρακοστή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com