Τα διαρκή προνόμια της υψηλότητος

Πώς το μπόι σχετίζεται με την εισοδηματική κλίματα

by Times Newsroom

Ήδη από το 1915 ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Ένοχ Μπάρτον Γκόγουιν στην ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ παρουσίασε στοιχεία που αποκάλυπταν ότι όχι μόνο υπήρχε διαφορά μεταξύ του ύψους των στελεχών επιχειρήσεων και του μέσου άντρα, αλλά ότι ακόμα και οι επίσκοποι έτειναν να είναι ψηλότεροι από τους ιερείς και οι διευθυντές πωλήσεων ψηλότεροι από τους πωλητές στους οποίους προΐσταντο.

Σε έρευνα του 2004 οι συγγραφείς ανέφεραν ότι: ‘Η αμοιβή της εργασίας ενός ατόμου είναι πιθανό να διαφέρει ανάλογα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό το γεγονός έχουν ασχοληθεί πολλές έρευνες που επικεντρώνεται στις ανισότητες μεταξύ ατόμων διαφορετικών φυλών και φύλων. Σε αυτή την εργασία εξετάσαμε το ίδιο ζήτημα σε σχέση με τις διαφορές του ύψους και βρήκαμε ότι είναι συγκρίσιμες με αυτές που σχετίζονται με τη φυλή και το φύλο.’

Σε άλλη έρευνα της ίδιας χρονιάς οι μελετητές κατέληξαν ότι ‘στον χώρο εργασίας, κάθε ίντσα (2,5 εκατοστά) ύψους πάνω από το μέσο όρο μπορεί να αποφέρει 789 δολάρια περισσότερα ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος με ύψος 1,83 κερδίζει, κατά μέσο όρο, περίπου 166.000 δολάρια περισσότερα κατά τη διάρκεια μιας καριέρας 30 ετών από κάποιον που έχει ύψος 1,65’. Κατά τους ίδιους μελετητές μάλιστα οι πιο βραχύσωμοι άνδρες είναι ελαφρώς πιθανότερο να αντιμετωπίσουν μεροληψία λόγω ύψους στον χώρο εργασίας από ότι οι πιο βραχύσωμες γυναίκες

Σύμφωνα πάντως με μελέτη του 2015 το επαγγελματικό πλεονέκτημα που δίνει το ύψος στους άνδρες αν και είναι έντονο μεταξύ 1,63 έως 1,68 και σημαντικό έως το 1,83 εξανεμίζεται από εκεί και πάνω.

Το φαινόμενο όμως δεν έχει μελετηθεί μόνο στις ΗΠΑ.

Σε γερμανική μελέτη από το 2015 με δεδομένα που συλλέχθηκαν από την κυβέρνηση κάθε εκατοστό ύψους αυξάνει την πιθανότητα κάποιος να είναι αυτοαπασχολούμενος αντί υπάλληλος κατά 0,15%. Το ίδιο εκατοστό έχει σαν αποτέλεσμα 0,39% και 0,52% ωριαία αύξηση αποδοχών για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, αντιστοίχως.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Ρέμνιν του Πεκίνου από το 2020 σε περισσότερους από 3.500 Κινέζους διαπίστωσε ότι κάθε επιπλέον εκατοστό ύψους σχετίζεται με αύξηση 1,30% στα ετήσια έσοδα.

Το φαινόμενο όμως εκδηλώνεται και γενικότερα καθώς το ανάστημα των προέδρων των ΗΠΑ είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό του μέσου άντρα της εποχής ενώ στις προεδρικές εκλογές, ο υψηλότερος υποψήφιος κερδίζει 3 φορές στις 4.

πηγή: enimerotikosympliroma.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή