Θεοχάρης: «Δεν συνδέονται με τα Τέμπη οι ποσότητες χημικού διαλύτη στις Σέρρες»

Σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χρωμάτων παραδόθηκε, μετά από πλειστηριασμό, το κατασχεθέν, από το Τελωνείο Σερρών εμπόρευμα 25.700 λίτρων διαλυτικών μειγμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

by Times Newsroom

Ο υφυπουργός απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη με θέμα «Αδιάθετες και χωρίς ευθύνη κατοχής μεγάλες ποσότητες χημικού διαλύτη στον Προμαχώνα Σερρών 15 ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών».

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης υπήρξε κατακύρωση του εκπλειστηριασθέντος εμπορεύματος υπέρ επιχείρησης που λειτουργεί νόμιμα με αντικείμενο δραστηριότητας παραγωγή κατασκευασμένων χρωστικών ουσιών, αδιαφανοποιητών και χρωμάτων κ.λπ., και, στις 17 Φεβρουαρίου του 2023, το εμπόρευμα παραδόθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Σερρών στη πλειοδότρια εταιρεία. Προσέθεσε, δε, ότι «έγινε και η παράδοση της ποσότητας με μετάγγιση από το βυτίο το οποίο ήταν κατασχεμένο σε βυτίο της εταιρείας, που έφυγε για τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η ερώτηση συνδέει δύο ασύνδετα πράγματα, ενώ στην αναφορά του κ. Κόκκαλη ότι το Γενικό Χημείο του Κράτους βρήκε ίχνη ξυλολίου στο σημείο της σύγκρουσης των συρμών στα Τέμπη, επισήμανε ότι το ΓΧΚ «βρήκε και πόση ήταν η ποσότητα. Πώς, λοιπόν, ξέρετε το ένα και δεν ξέρετε το άλλο; Μήπως, με σκοπιμότητα αφήνετε να εννοηθεί ότι η ποσότητα μπορεί να ήταν μεγάλη;».

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι όλοι οι πραγματογνώμονες λένε ότι είχαμε έκρηξη, όπερ σημαίνει ότι είχαμε εύφλεκτα υλικά, και αναρωτήθηκε «πού να βρεθεί άραγε η υπόλοιπη ποσότητα ξυλολίου, τολουολίου ή οποιουδήποτε χημικού διαλύτη» στο σημείο, αφού προηγήθηκε αφαίρεση χωμάτων; Ρώτησε επίσης: Ένας λογικός άνθρωπος […] δεν μπορεί να συνδέσει το γεγονός ότι από τα έγγραφα, βάσει των οποίων το Τελωνείο κατέσχεσε χιλιάδες τόνους τα τελευταία δύο χρόνια, ότι πιθανόν να έχουμε και λαθρεμπόριο; «Και εσείς σε αυτήν την πλευρά έπρεπε να είστε, να το ψάχνετε, όχι να λέτε ότι διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας […] και όχι να λέτε ότι δεν έγινε μπάζωμα ή όπως ο ανεκδιήγητος υπουργός Δικαιοσύνης ότι αυτοί που ασχολούνται με το μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Και η εισαγγελέας είναι για τα μπάζα;» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντί να μετριάσει την κριτική του μετά την απάντηση που έλαβε «βγαίνετε και από πάνω και ζητάτε και τα ρέστα». «Ποιο είναι το κοινό των φανατικών, των συνωμοσιολόγων, των λασπολόγων και των λαϊκιστών; Ρωτάνε και δεν δίνουν ποτέ απαντήσεις. Όλο λένε ”υπάρχει αυτό, υπάρχει και το άλλο, δεν πρέπει να αναρωτηθούμε”; Αυτό είναι η υπογραφή του μοτίβου του καθενός συνωμοσιολόγου. […] Ρωτήσατε για το συγκεκριμένο κατασχεθέν εμπόρευμα, και υλικό, σας απαντήσαμε ακριβώς τι συνέβη και πού βρίσκεται και πώς πήγε εκεί. Και αντί γι’ αυτό μας λέτε ότι ίσως η έκρηξη να μην ήταν έκρηξη θερμότητας να ήταν έκρηξη, να υπήρχαν μανιτάρια, να υπήρχε κάτι άλλο και τα λοιπά. […] Το 13ο βαγόνι, δεν μπορεί να κρυφτεί όταν συμβεί το δυστύχημα. Μπορεί να ανεβοκατεβαίνει, και κανένας δεν θα το καταλάβει, όσο δεν υπάρχει δυστύχημα. Το δυστύχημα είναι η απόδειξη ότι δεν υπήρξαν τέτοιου είδους φαινόμενα. Και αντί αυτή την απλή αλήθεια της κοινής λογικής, που μπορεί να την καταλάβει και ο 12 χρόνος, να την λέτε, ρίχνετε ξυλόλιο στη φωτιά των συνωμοσιολόγων. Σας επιστρέφω λοιπόν αυτές τις κατηγορίες σε σας» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com