Θρίλερ με το ρωσικό καταδρομικό Moskva: «Δεν έχει βυθιστεί» λέει το Κρεμλίνο

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι έπληξαν το ρωσικό καταδρομικό με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune

by Times Newsroom

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το Moskva, υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά.

Tην ίδια ώρα, άγνωστο ακόμη παραμένει αν η φωτιά που προκάλεσε εκρήξεις και ζημιές στο πλοίο προκλήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους Neptune.

Νωρίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το καταδρομικό Moskva χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptune, ωστόσο η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο. «Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», είπε ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο.

Από την πρώτη στιγμή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχτηκε ότι στο πλοίο ξέσπασε φωτιά, σημειώθηκαν εκρήξεις πυρομαχικών και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Ωστόσο, υπήρχαν πληροφορίες πως το Moskva βυθίστηκε, με τη Μόσχα να το αρνείται.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, το καταδρομικό Moskva δεν έχει βυθιστεί, ενώ η πυρκαγιά που είχε προκληθεί στο κατάστρωμα έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Το CNN μετέδωσε πως το Moskva «είτε πλέει εγκαταλειμμένο είτε βρίσκεται στον πάτο της Μαύρης Θάλασσας», αναφέροντας ότι η καταστροφή του αποτελεί ένα «μεγάλο χτύπημα» για τις ρωσικές δυνάμεις, 50 περίπου μέρες μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν αρκετές πληροφορίες για να επιβεβαιώσουν το αίτιο της έκρηξης στο ρωσικό καταδρομικό Moskva. «Δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε την έκρηξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC.

«Είδαμε στις πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ουκρανικός πύραυλος παράκτιας άμυνας το έπληξε. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, απλώς αυτήν την στιγμή δεν διαθέτουμε αρκετές πληροφορίες», ανέφερε.

Το πλήρωμα του Moskva έχει απομακρυνθεί από το πλοίο, ενώ «ο βασικός εκτοξευτήρας πυραύλων δεν έχει πληγεί», διαβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com