Τίμερμανς: Υοστηρίζουμε τη σταδιακή μείωση χρήσης όλων των ορυκτών καυσίμων

Αυξημένη χρήση άνθρακα στην ΕΕ για 3 χρόνια

by Times Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει οποιαδήποτε έκκληση για τη σταδιακή μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κλιματικής πολιτικής της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πίεση που ασκεί η Ινδία για να περιληφθεί μια τέτοια έκκληση στην τελική συμφωνία της COP27.

«Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε έκκλησης για τη σταδιακή μείωση όλων των ορυκτών καυσίμων», δήλωσε ο Τίμερμανς σε συνέντευξη Τύπου.

«Όμως πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε ότι η έκκληση αυτή δεν περιορίζει τις προηγούμενες συμφωνίες που πετύχαμε για τη σταδιακή μείωση του άνθρακα, έτσι αν έρχεται επιπλέον αυτών που έχουν ήδη συμφωνηθεί στη Γλασκώβη, τότε η ΕΕ θα υποστηρίξει αυτή την πρόταση», πρόσθεσε.

Ο Φρανς Τίμερμανς δήλωσε ακόμη πως η αύξηση της χρήσης άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντικατάσταση του φυσικού αερίου θα πρέπει να διαρκέσει μόνο τρία χρόνια.

«Ναι, καίμε τώρα περισσότερο άνθρακα απ’ ό,τι σχεδιάζαμε και, ναι, προσπαθούμε να βρούμε LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) όπου μπορούμε να το βρούμε. Όμως αυτό είναι μόνο, ας πούμε, για τρία χρόνια και μετά θα έχουμε αλλάξει το ενεργειακό μας μίγμα», δήλωσε ο επικεφαλής της κλιματικής πολιτικής της ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή