Το παρόν και το μέλλον του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συζητήθηκε κατά την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας με την ηγεσία του ΑΠΚΥ

by Times Newsroom

Η αναπτυξιακή πορεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), η στήριξή του από την Πολιτεία και η εκπεφρασμένη βούληση της Κυβέρνησης να έχει το ΑΠΚΥ θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση στη χώρα μας βρέθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2023, στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, με την ηγεσία του Πανεπιστήμιου.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Γιώργος Παπάς, ενημέρωσαν την Υπουργό για τα έως τώρα επιτεύγματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο έχει πετύχει να εδραιώσει την παρουσία του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι της Κύπρου και του ελληνικού χώρου ευρύτερα. Στην ατζέντα της συνάντησης αναδείχθηκε το πάγιο αίτημα να ενισχυθεί η στήριξη της Πολιτείας προς το ΑΠΚΥ με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και η ακαδημαϊκή ανάπτυξή του με νέα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης και το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης με το νεοσύστατο Κέντρο Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης. Η ηγεσία του ΑΠΚΥ ζήτησε από την Υπουργό την υποστήριξή της σε ζητήματα όπως η παραχώρηση φοιτητικής χορηγίας στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΚΥ στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και η θεσμοθέτηση του ρόλου του ως το κατ’ εξοχήν εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο της χώρας. Πρύτανης και Πρόεδρος του ΑΠΚΥ τόνισαν, επίσης, την ουσιώδη συμβολή του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) στις προσπάθειες διεθνοποίησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ώστε να επεκταθεί σε τρίτες χώρες και να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο στα ποιοτικά και διεπιστημονικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών που προσφέρει στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Η υπουργός Παιδείας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου υπερθεμάτισε τη βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει την αναβάθμιση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως αυτή έχει ήδη εκφραστεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με την ηγεσία του ΑΠΚΥ, καθώς και τον σοβαρό και διακριτό ρόλο και θέση του στην ανώτατη εκπαίδευση του τόπου. «Είμαστε δίπλα στις Πανεπιστημιακές Αρχές» σημείωσε η υπουργός «για να λύσουμε προβλήματα, αλλά και για να στηρίξουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην περαιτέρω ενδυνάμωσή του με ακόμα πιο διακριτά οφέλη και αποτελέσματα για την κοινωνία μας». «Η Πολιτεία», τόνισε, «γνωρίζει καλά το έργο που επιτελεί το ΑΠΚΥ και το προσωπικό του, καθώς και το αποτύπωμά του στην κοινωνία με τις ευκαιρίες που προσφέρει σε κάθε πολίτη να σπουδάσει εξ αποστάσεως, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην αγαστή και πολύ στενή σχέση του ΥΠΑΝ με τις Πανεπιστημιακές Αρχές, το ακαδημαϊκό προσωπικό και τις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΑΠΚΥ, οι οποίες συμβάλλουν εποικοδομητικά στην εύρυθμη λειτουργία και συνεργούν στην αναπτυξιακή πορεία του.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ στα Λατσιά, παρέστησαν επίσης ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Βάιος Λιαπής, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Ιδρύματος κύριος Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου και η κυρία Κλειώ Σαββίδου, Ανώτερη Λειτουργός στη Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης. Η Υπουργός και η αντιπροσωπεία του ΥΠΑΝ είχαν συνάντηση και με τους Κοσμήτορες και τους Προϊσταμένους και Συντονιστές των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com