«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το προσωπικό των ΕΔ και τους απόστρατους, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα και την επίλυση των προβλημάτων τους»

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις προτάσεις τους, στοχευμένες στην επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού, ενώ κατέθεσαν υπομνήματα με συναφή θέματα και κυρίως επί των διατάξεων του υπόψη νομοσχεδίου.

by Times Newsroom

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, κ. Γεώργιος Πεταλωτής, και οι Αν. Γραμματείς του Τομέα, κ. Θωμάς Χατζηαθανασίου και κ. Τάκης Μοσχολιός, καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Μιχάλης Κοντογιάννης, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) [κ. Δημήτριο Ρώτα, κ. Νικόλαο Ασφή, κ. Κωνσταντίνο Νιώρα] και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) [κ. Δημήτριο Μεθενίτη και κ. Διονύσιο Τσακαλάκη].

Οι συναντήσεις ήταν εποικοδομητικές, και οι συζητήσεις εστιάστηκαν στα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), ενώ έμφαση δόθηκε στις διατάξεις του πρόσφατα κατατεθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μέριμνα προς τα στελέχη των ΕΔ, αντίθετα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έπρεπε να επιλύει.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις προτάσεις τους, στοχευμένες στην επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού, ενώ κατέθεσαν υπομνήματα με συναφή θέματα και κυρίως επί των διατάξεων του υπόψη νομοσχεδίου.

Τα μέλη του Τομέα Άμυνας επισήμαναν τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει μέχρι σήμερα η παράταξη, ενώ διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών για τη διαχρονική στήριξη του Κινήματος στα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, επί των οποίων η κυβέρνηση αδυνατεί να εξεύρει σχετικές λύσεις. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, κύριο μέλημα του Κινήματος αποτελεί η στήριξη της εθνικής ισχύος της Χώρας, η περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ και κυρίως η συνδρομή του στον κρισιμότερο πυλώνα τους, το έμψυχο δυναμικό τους.

Τα μέλη του Τομέα δεσμεύτηκαν, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, το Κίνημα να παρέμβει με συγκεκριμένες προτάσεις επί των διατάξεών του, συνεχίζοντας με τη δέουσα ζέση για την επίτευξη της εργασιακής ειρήνης και του αισθήματος ασφάλειας και ικανοποίησης του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ, συνεργαζόμενο ανιδιοτελώς με τις υπόψη Ομοσπονδίες για την επίτευξη του κοινού σκοπού μας προς όφελος των στρατιωτικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή