Το βίντεο της Finos Film για τον Γιάννη Γκιωνάκη

Στο βίντεο βλέπουμε τις καλύτερες στιγμές του Γιάννη Γκιωνάκη στις ταινίες «Η Νύφη το’Σκασε», «Τα Κίτρινα Γάντια», «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα», «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν» και «Η Ωραία του Κουρέα».

by Times Newsroom

Ένα βίντεο αφιερωμένο στον Γιάννη Γκιωνάκη που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1922 δημιούργησε η Finos Film, για να τιμήσει τον σπουδαίο κωμικό ηθοποιό.

Ο Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1922

Στο βίντεο βλέπουμε τις καλύτερες στιγμές του Γιάννη Γκιωνάκη στις ταινίες «Η Νύφη το’Σκασε», «Τα Κίτρινα Γάντια», «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα», «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν» και «Η Ωραία του Κουρέα».

Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση της Finos Film στην επίσημη σελίδα της στο instagram, «προικισμένος με περίσσιο κωμικό ταλέντο, ο Γιάννης Γκιωνάκης λάτρευε την επιθεώρηση και τη θεωρούσε μάλιστα το δυσκολότερο θεατρικό είδος. Μας χάρισε αμέτρητες παραστάσεις αλλά και σπουδαίους ρόλους σε πάνω από 100 κινηματογραφικές ταινίες, με αλησμόνητες ατάκες που μας διασκεδάζουν μέχρι σήμερα».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1940 κι ενώ ήταν ήδη φοιτητής ιατρικής, ο Γκιωνάκης διασκέδαζε μαζί με την παρέα του κάνοντας αστείες γκριμάτσες και μιμήσεις όπου τον είδε ο Αλέκος Σακελλάριος και τον ρώτησε αν είχε σκεφτεί ποτέ να εκμεταλλευτεί το κωμικό του ταλέντο. Ο άγνωστος τότε ηθοποιός του απάντησε αρνητικά. Όταν όμως λίγο καιρό μετά, το 1943, η σχολή του έκλεισε λόγω του πολέμου και του βομβαρδισμού του Πειραιά και πήγε στο Θέατρο Τέχνης να παρακολουθήσει την παράσταση Αγριόπαπια του Χένρικ Ίψεν, ενθουσιάστηκε και πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την ιατρική και να φοιτήσει στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν και στο Ελληνικό Ωδείο.

Ο Γκιωνάκης ήταν άριστος στις μιμήσεις, ενώ εκτός από ηθοποιός ήταν αυτοδίδακτος μουσικός και χορευτής, αφού έμαθε να παίζει πιάνο και να χορεύει κλακέτες μόνος του

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com