Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη δεξαμενής καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Περισσότεροι από 13.000 οι πρόσφυγες

Ακόμη 290 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και νοσηλεύονται

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, σε δεξαμενή καυσίμων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρμενικές αρχές, από το Γερεβάν έγινε γνωστό πως περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Αρμενία από το θύλακα αυτό, που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι αρμενικές αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δήλωσαν πως, εκτός από τους 20 νεκρούς από την έκρηξη στη δεξαμενή καυσίμων, 290 έχουν τραυματισθεί και νοσηλεύονται, ενώ δεκάδες απ’ αυτούς «εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου, στο Γερεβάν, η αρμενική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως 13.350 πρόσφυγες, που διέφυγαν από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχουν φθάσει στην Αρμενία, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση των Αζέρων και τη συνθηκολόγηση των αρμένιων αυτονομιστών σ’ αυτό το διαφιλονικούμενο θύλακα. «Η κυβέρνηση παρέχει φιλοξενία σε όλους αυτούς που δεν έχουν μέρος για να ζήσουν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρμενικές αρχές, διευκρινίζοντας πως η καταγραφή προσφύγων συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com