Τουλάχιστον επτά νεκροί από κατολίσθηση που έθαψε σπίτια στο βόρειο Περού

Εντοπίστηκαν ακόμη τρία πτώματα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοουμένου

by Times Newsroom

Στους επτά αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατολίσθηση στο βόρειο Περού την Τρίτη που έθαψε πολλά σπίτια, καθώς ανασύρθηκαν από τα σωστικά συνεργεία ακόμη τρία πτώματα, μίας μητέρας και των δύο γιων της. Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται καθώς μένει τουλάχιστον ένας αγνοούμενος, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις τοπικές αρχές.

Την Τρίτη, τόνοι βράχων και χώματος έθαψαν επτά σπίτια χτισμένα σε λόφο στην απομονωμένη πόλη Ρετάμας (5.000 κάτοικοι), σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ, 500 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας, που απέχει 16 ώρες οδικώς από την Τρουχίγιο, την πρωτεύουσα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Περού, ο Πέδρο Καστίγιο, που μετέβη στην περιοχή, στηλίτευσε τη φτώχεια που ωθεί πολίτες να οικοδομούν σπίτια σε περιοχές υψηλού κινδύνου ως προς τις φυσικές καταστροφές.

Η τοποθεσία αυτή «είχε χαρακτηριστεί ζώνη υψηλού κινδύνου», τόνισε από την πλευρά του ο Μιγκέλ Γιαμασάκι, ανώτερο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για την πρόληψη.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου στο περουβιανό τμήμα των Άνδεων, λόγω των εποχικών βροχών.

Το 2009, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους στη Ρετάμας εξαιτίας κατολίσθησης.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου, στη Βραζιλία, πάνω από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πετρόπολις, ορεινό τουριστικό προορισμό κοντά στο Ρίο, όταν σημειώθηκαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, καταστρέφοντας ιδίως δεκάδες σπίτια τα οποία είχαν ανεγερθεί στην πλαγιά λόφου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή