Βραζιλία: Ελπίζει ότι η επόμενη συνάντηση για το κλίμα COP30, θα ενισχύσει τον οικοτουρισμό

Μόνο το 9% των σημερινών επισκεπτών στη Βραζιλία κάνουν οικοτουρισμό

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση αλλά ιδιαίτερα οι  αξιωματούχοι του τουρισμού της Βραζιλίας ελπίζουν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας ως απλό καταφύγιο για τους λιγοστούς παραθεριστές, φιλοξενώντας τις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα το επόμενο έτος στην πόλη Μπελέμ στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η επόμενη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, θα επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών με στόχο να επιβραδυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Βραζιλίας ως οικοτουριστικού προορισμού και να αυξήσει τα ταξίδια στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και σε άλλα περιοχές  που προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Σελσο Σαμπίνο.

Ο υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας Celso Sabino

Μόνο το 9% των σημερινών επισκεπτών στη Βραζιλία είναι οικοτουρίστες, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις τουρίστες έρχονται για τον ήλιο και την παραλία, δήλωσε σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Ο τουρισμός είναι απαραίτητος για τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των δασών, φέρνοντας την απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη για τους τοπικούς κατοίκους», είπε.

Η προσέλκυση περισσότερων ταξιδιωτών που ασχολούνται με το περιβάλλον και την περιπέτεια αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την αύξηση του συνολικού τουρισμού στη Βραζιλία, ο οποίος είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ο τουρισμός συνεισφέρει λιγότερο από το 8% του ΑΕΠ της Βραζιλίας, σε σύγκριση με περισσότερο από 20% στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Δομινικανή Δημοκρατία, είπε.

Ο Σ. Σαμπίνο  εργάζεται για την επέκταση των πτήσεων προς τη Βραζιλία και θα βρίσκεται στην έκθεση Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Βραζιλίας.

«Η Βραζιλία έχει μια φυσική κλίση για οικοτουρισμό δεδομένης της μοναδικής βιοποικιλότητας. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν», δήλωσε η Μαρίνα Φιγκουερεδο , εκτελεστική πρόεδρος της Braztoa, της ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Βραζιλίας.

Οι τουρίστες παγκοσμίως αναζητούν νέες εμπειρίες με τη φύση και την άγρια ζωή, δήλωσε η Μαρίνα Φιγκουερεδο στο Reuters.
«Η COP30 το επόμενο έτος θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συνέδριο. Είναι ένα πολύ στρατηγικό γεγονός που θα αναδείξει τη Βραζιλία ως μια χώρα που προστατεύει το περιβάλλον και διατηρεί τη φύση», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com