Ξεπερνά τους 40.000 ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία – Κατέληξε ο 13χρονος από τους τρεις που εντοπίστηκαν

Οι στιγμές στην Τουρκία είναι δραματικές τόσο για τους επιζώντες, όσο και για τους συγγενείς των αγνοουμένων, που συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα θαύμα

by Times Newsroom

Σε 40.642 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, Γιούνους Σεζέρ.

Οι στιγμές είναι δραματικές τόσο για τους επιζώντες, όσο και για τους συγγενείς των αγνοουμένων, που συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Το πρωί, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους, που άντεξαν για σχεδόν 300 ώρες κάτω από τα μπάζα. Μεταξύ αυτών και ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο ωστόσο πέθανε λίγα λεπτά αργότερα.

Με τη 17χρονη Αλέινα, που διασώθηκε μετά από 248 ώρες στα χαλάσματα στην Καχραναμάνμαράς και αναρρώνει σε νοσοκομείο της Άγκυρας, συνομίλησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εντωμεταξύ, εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους. Στη βορειοδυτική Συρία, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική από την Τουρκία. Τα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από φάρμακα και ιατρικό προσωπικό.

Οι πληγέντες στοιβάζονται σε πρόχειρα καταφύγια, ενώ η ανθρωπιστική βοήθεια που τους δίνεται δε φτάνει για όλους.

Παρά το Διεθνές εμπάργκο στη Συρία, ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην πολύπαθη χώρα για όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ανάμεσα στα 8 εκατομμύρια των πληγέντων στη Συρία, 133.000 γυναίκες είναι έγκυες.

Βίντεο: Η δραματική διάσωση του 13χρονου

Ξεψύχησε τελικά το 13χρονο αγόρι που το πρωί του Σαββάτου απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού του, 13 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, από κοινού με μια 40χρονη και ένα 49χρονο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com