Υπό διάλυση οι «Σπαρτιάτες» – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος, ποιος σκέφτεται να τον ακολουθήσει

Εικόνα επικείμενης διάλυσης παρουσιάζουν οι «Σπαρτιάτες», καθώς ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος κοινοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

by Times Newsroom

Ο Γιώργος Μανούσος, σε ανάρτησή του στο Facebook, είχε ξεκαθαρίσει εμμέσως πλην σαφώς χθες το βράδυ ότι αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος μίλησε για συνδιαλλαγές βουλευτών του με την «greek mafia».

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, τον «δρόμο» του Γιώργου Μανούσου σκοπεύει να ακολουθήσει και ένας ακόμη βουλευτής των Σπαρτιατών, ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο βουλευτής Μανούσος τόνισε στην ανάρτησή του:

«Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia».

Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

Στην ανάρτηση υπήρχε και βίντεο με τίτλο: «Παλικάρια – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος και Φλώρος. Του τρίβουν την επιχορήγηση στη μούρη» που παρέπεμπε σε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξή τους.

Στην συνέντευξη ο Γιώργος Μανούσος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή για greek mafia ή οτιδήποτε άλλο. Ένας δρόμος υπάρχει , αυτός του αποχαιρετισμού. Το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει αλλιώς ο επόμενος δρόμος είναι να ανεξαρτητοποιηθώ και να υπηρετήσω τους χιλιάδες έλληνες που συνειδητά μας επέλεξαν και αυτοί να τους εκπροσωπούμε» ενώ ο Κωνσταντίνος Φλώρος σπεύδει να προσυπογράψει τα λεγόμενα του συνομιλητή του.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έδειξε την πρόθεσή του να αποχωρήσει κι αυτός με το να αναδημοσιεύσει την ανάρτηση του Γιώργου Μανούσου.

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών ανέφερε: «Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος».

Ο Φλώρος τόνισε ότι συντάσσεται πλήρως με την ανάρτηση που έκανε ο Μανούσος, αναδημοσίευε τα λόγια του συναδέλφου του και συμπλήρωνε:

«Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες:

“Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής”

Σας ευχαριστούμε».

Κάπως έτσι, ο Στίγκας έχει μείνει με 6 βουλευτές. Αν φύγει και ο Φλώρος, θα μείνει με 5 – ακριβώς όσους χρειάζεται για να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα. Την ίδια ώρα, έρευνα για τους ισχυρισμούς του Στίγκα περί μαφίας έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Σπαρτιάτες»: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για greek mafia – Στον Άρειο Πάγο ο Στίγκας

Επείγουσα, προκαταρκτική εισαγγελική εξέταση διενεργείται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με την υπόθεση του κόμματος «Σπαρτιάτες», αφότου ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας έκανε λόγο για παρεμβάσεις και συμπεριφορές τύπου greek mafia και «Δον Κορλεόνε».

Επιπλέον, ο Βασίλης Στίγκας έχει καταγγείλει την αντιποίηση της σφραγίδας του κόμματος των «Σπαρτιατών» και της επωνυμίας, ενώ έχει πει πως απειλείται τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στίγκας στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έχει κληθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (5/9) ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Όλα άρχισαν την περασμένη Πέμπτη (31/8), όταν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», σε μία πρωτοφανή εικόνα για το ελληνικό κοινοβούλιο, εμφανίστηκε να κάθεται μόνος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Ολομέλειας για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα – και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης» ανέφερε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας αίσθηση.

Στη συνέχεια, ήρθε και η διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος: Των Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπου Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη, με τις εξελίξεις από εκεί και πέρα να είναι ραγδαίες και να προκαλούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com