Υπόθεση Γεωργούλη: Τα ένοχα μυστικά από το 2020 και το συγκλονιστικό κατηγορώ της Χρονοπούλου

Σε ωρολογιακή βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η υπόθεση του μέχρι πριν λίγα 24ωρα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. Και αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι όλοι με πρώτο τον Τσίπρα γνώριζαν ότι κάτι τρέχει εδώ και καιρό, αλλά πίστευαν ότι η υπόθεση δεν θα έσκαγε πριν από τις εκλογές και είχαν αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις του Γεωργούλη περί της αθωότητάς τους.

by Times Newsroom

Ο πανικός από το ποτάμι των αποκαλύψεων είναι τέτοιος, που άλλα δηλώνει το ένα στέλεχος και άλλα το άλλο. Με αποκορύφωμα η ομολογία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου (στο Mega), που παραδέχτηκε ότι ήξερε ο Τσίπρας από το 2022 τις φήμες για την κακή συμπεριφορά του που κυκλοφορούσαν, τον κάλεσε για εξηγήσεις και εκείνος τις διέψευσε. Μάλιστα η κυρία Τσαπανίδου είπε ότι ζήτησαν πληροφορίες από τις αρχές του Ευρωκοινοβουλίου αλλά δεν τις έδωσαν λόγω απορρήτου!

Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνθηκε στις Αρχές, δικαστικές και αστυνομικές, του Βελγίου για να πληροφορηθεί, ενώ το επιχείρημα ότι το έμαθαν χθες το τίναξε στον αέρα ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ημερήσια διάταξη του Ευρωκοινοβουλίου καταρτίζεται μία εβδομάδα πριν και είναι ενημερωμένοι και οι αντιπρόεδροι, άρα και ο Δ. Παπαδημούλης!

Πάντως, οι πληροφορίες που βλέπουν είναι σοκαριστικές και αυτό γιατί πρώτα από όλα έγινε γνωστό ότι η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο ευρωβουλευτής αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό και το δεύτερο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν για αυτήν την υπόθεση, αλλά σιωπούσαν για πάνω από δύο χρόνια, καθώς από το 2020 είχε γίνει καταγγελία. Την ίδια ώρα φουντώνει η φημολογία ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή από υπάλληλο που εργαζόταν στο γραφείο του. Μάλιστα, επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε στην απόφαση της διαγραφής Γεωργούλη, καθώς είχε εικόνα τι ερχόταν, με δεδομένο ότι η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ετοίμαζε το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώσεις για το θέμα της άρσης ασυλίας του Ελληνα ευρωβουλευτή.

Χθες πάντως ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος τίναξε στον… αέρα τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου ότι δεν γνώριζαν τίποτα.

Η υπόθεση της καταγγελίας ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτόν ο κ. Γεωργούλης πριν από δύο χρόνια κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε από πλευράς του ο Στέλιος Κούλογλου χθες το πρωί στον ANT1.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε διαψεύσει.

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις από τη μεριά του ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», είπε: «Επειδή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς αν αυτό το αόριστο που άκουσε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είπε: «Οχι, γιατί αν κούμπωνε, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας». Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση, απάντησε: «Δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε κατηγορηματική διάψευση».

Για το ποιος διέγραψε ποιον, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον κ. Γεωργούλη λέγοντας: «Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βέλγικες Αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας».

Με αφορμή την ανάρτηση του Γεωργούλη ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνσή του από το κόμμα, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, σημείωσε: «Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του».

Μιλώντας για την υπόθεση στο «LIVE NEWS», ισχυρίστηκε ότι είχαν την πληροφορία, η οποία όμως κυκλοφορούσε σαν φήμη και εκείνοι την έλεγξαν.

«Επί της ουσίας χθες μάθαμε για την καταγγελία και αντιδράσαμε γρήγορα. Από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία και το έμαθε ο κ. Τσίπρας, τότε αντέδρασε αμέσως. Υπήρξε μία γενική φήμη για κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Οταν έπεσε στην αντίληψή μας, τότε το ψάξαμε. Ζητήσαμε από τον κ. Γεωργούλη εξηγήσεις και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως αφορούν φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένος», είπε αρχικά.

«Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι, καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Οταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε χθες η απόφαση», πρόσθεσε, ενώ τα έβαλε με τους Βέλγους δικαστές λέγοντας ότι «είναι ερώτημα γιατί καθυστέρησαν», αλλά και για το χρόνο που έγιναν οι ανακοινώσεις ενώ έχουμε εκλογές.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Ιανουάριος 2020: Η καταγγέλλουσα καταθέτει στις βελγικές Αρχές μήνυση για βιασμό και σωματική βλάβη, προσκομίζοντας έκθεση του ιατροδικαστή χωρίς να κατονομάζει τον δράστη.

Μάιος 2020: Η καταγγέλλουσα, βλέποντας την καμπάνια του Γεωργούλη κατά της κακοποίησης γυναικών, δίνει στις Αρχές το όνομά του.

2021: Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, η υπόθεση έφτασε ως φήμη στα αφτιά των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε έρευνα του κ. Παπαδημούλη, ο Γεωργούλης αρνήθηκε τα πάντα.

2022: Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για υπόθεση σε βάρος του Γεωργούλη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν στον ευρωβουλευτή και στο (αναρμόδιο λόγω απορρήτου) Ευρωκοινοβούλιο και αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.
Απρίλιος 2023: Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρ. Μέτσολα, ανακοινώνει στο Σώμα το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου για άρση ασυλίας του Γεωργούλη.

Πόλεμος για τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας

εκλογές 2023-ΠΑΣΟΚ

Φωτιά έχουν ανάψει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή όχι μόνο τις καταγγελίες για την υπόθεση Γεωργούλη, μια και η καταγγέλλουσα είναι στέλεχος του Κινήματος και μάλιστα εκλεγμένη σε πολύ υψηλή θέση στην Πολιτική Επιτροπή και συνεργάτιδα του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και για τη διαρροή του ονόματός της.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, παρά τις προσπάθειες που κάνει η Κουμουνδούρου, πιστεύουν ότι η διαρροή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκαναν τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος όσο και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» και σχολιάζοντας την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε: «Η ποινική προδικασία, ιδίως σε χώρες όπως το Βέλγιο, είναι μυστική. Εχει γίνει έρευνα από τη βελγική Δικαιοσύνη για να φτάσουν στο σημείο να ζητηθεί άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιτομή του φαρισαϊσμού. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και ότι έγινε τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 2,5-3 χρόνια και ότι απλώς οι βελγικές Αρχές έκαναν τη δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα. Αρα λέει ψέματα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι «ο κ. Γεωργούλης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ αναφέρθηκε και στη μικροκομματική διαχείριση του θέματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέδειξαν ιδιαίτερα φιλέρευνο πνεύμα στο να αποκαλύψουν το όνομα του θύματος, αλλά 2,5 χρόνια δεν ήξεραν τίποτα», σημείωσε.

Στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα μίλησε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή για το «πώς παρουσιάζεται η υπόθεση και στα ΜΜΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο εμπλεκόμενος να προσέχει πολύ στο πώς τοποθετείται. Εκείνος έδωσε πολιτικές προεκτάσεις από τις πρώτες κιόλας ώρες. Κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές από τον ΣΥΡΙΖΑ που κόπτονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου αλλά και του θύματος, είναι οι ίδιοι που έσπευσαν να διαρρεύσουν ονόματα, ουσιαστικά παραβιάζοντας οποιαδήποτε έννοια ποινικής προδικασίας».

Χρονοπούλου: Είναι καιρός ντροπή και ενοχή να μη βαραίνουν τα θύματα

Μετά την ακούσια δημοσιοποίηση του ονόματός της, η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή στις βελγικές Αρχές τη σεξουαλική και σωματική κακοποίησή της, με μια δημόσια ανάρτησή της μιλά για πρώτη φορά ανοικτά. Με σοβαρό και μετρημένο λόγο, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, παραθέτει τα γεγονότα ως έχουν και καταγγέλλει, εκτός από τον Ελληνα ευρωβουλευτή, και εκείνους που παραβίασαν την ιδιωτικότητά της. Με τη στάση της δίνει δύναμη και σε άλλα θύματα να βγουν και να μιλήσουν χωρίς φόβο.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Ελληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ηξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως να αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένειά μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές Αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης», γράφει η κ. Χρονοπούλου και συνεχίζει:

«Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλον, ούτε καν την οικογένειά μου, την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή τη δυσάρεστη για μένα υπόθεση. Εχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

 ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΩΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  

 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης δηλώνει αθώος μέσω των συνηγόρων του και θεωρεί πως η βελγική Δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση.

«Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά. Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτή τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος. Εως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητάς του».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ευρωβουλευτή, Me Cédric Vergauwen, Me Olivia Venet και Σταματίνα Μαλλά.

Δύο νέες καταγγελίες

Δύο ακόμα καταγγελίες φέρεται να υπάρχουν κατά του Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μία γυναίκα που έχει αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνοντας λόγο για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση, και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του ευρωβουλευτή, ο οποίος κάνει λόγο για κάκιστες εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που βρέθηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή. Η δεύτερη γυναίκα φέρεται να προτίθεται να καταγγείλει κακοποίησή της και ξυλοδαρμό, όταν εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργούλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη γυναίκα έχει προσεγγίσει δικηγόρο των Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com