Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Σε τρεις φάσεις η εισβολή του στρατού στη Γάζα

Το σχέδιο της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις, ανέλυσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ.

by Times Newsroom

Ο Γκαλάντ δήλωσε πως αφού πρώτα το Ισραήλ εξαλείψει τη Χαμάς, θα δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να ασκεί, πλέον, επιρροή στη ζωή των κατοίκων. Ακόμη, είπε ότι «η 7η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία εξάλειψης της Χαμάς».

Ο Γκαλάντ εξήγησε ότι η εισβολή χωρίζεται σε τρεις φάσεις, η πρώτη από τις οποίες είναι «μια στρατιωτική εκστρατεία με πυρά και αργότερα με ελιγμούς, σκοπός της οποίας είναι να καταστρέψει τους πράκτορες της Χαμάς και να βλάψει τις υποδομές τους» προκειμένου να εξοντωθεί η οργάνωση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάχες θα συνεχιστούν «με χαμηλότερη ένταση».

Το τελικό στάδιο της εκστρατείας θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Γκαλάντ, «τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, την άρση της ευθύνης του Ισραήλ για τη ζωή στη Λωρίδα και τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους πολίτες του Ισραήλ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com