Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί

by Times Newsroom

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 12/08/23)

Η εσωτερική επικαιρότητα

  • Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Το νοτιοδυτικό μέτωπο, μεταξύ του Λουτρού και των Λουτρών Τραϊανούπολης, είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Πυροσβεστική στη μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμια λίγο πριν έρθουν τα 40αρια – Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά.
  • ΕΟΔΥ: Πού πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου –  Σε δέκα κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποιώντας rapid test για τον κορονοϊό, για όλους τους πολίτες.
  • Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική κι άλλες πέντε περιφέρειες της χώρας σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).
  • Ναυπακτία: Νεκρό εντοπίστηκε ηλικιωμένο ζευγάρι μετά από φωτιά στο σπίτι του – Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο άντρας ηλικίας 90 ετών και η 94χρονη γυναίκα, εντοπίστηκαν από τους άντρες της Πυροσβεστικής, νεκροί.
  • Θεσσαλονίκη: Aπαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς – Έκκληση στους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης και να είναι σε επαγρύπνηση

Η ελληνική πολιτική

  • Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί – Αναφορικά με τις έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή είπε ότι είναι σε εξέλιξη, δεν είναι εύκολη υπόθεση και περιμένουμε τι θα δείξουν τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, την ανάλυση του DNA, όπως και το οπτικό υλικό.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Το μπάχαλο και οι εσωκομματικές μεταξύ γνωστών και φίλων – Αποχαιρετώντας ένα δραματικό καλοκαίρι που έβαλε «λουκέτο» στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εθνικές εκλογές, η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για μια νέα μεγάλη μάχη σε δύο μέτωπα:

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Γερμανία: Ποια είναι η αιρετική Σάρα Βάγκενκνεχτ που μπαίνει ανάχωμα στην ακροδεξιά – Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, υποστήριξε προ ημερών ότι η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) κήρυξε πόλεμο στην Ε.Ε. και η άποψή του δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
  • ΛΔ Κονγκό: Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πυρκαγιά σε καταυλισμό πλημμυροπαθών – Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό το Σάββατο, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό υποδοχής πλημμυροπαθών, όπως δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τόμας Μπακένγκα.
  • Ισημερινός: Παραμονή εκλογών, η εκστρατεία συνέχισε να σημαδεύεται από τη βία – Υποψήφιος για την προεδρία κοντά σε ανταλλαγή πυρών, δήμαρχος στόχος απόπειρας δολοφονίας: η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των σημερινών πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Ισημερινού συνέχισε να σημαδεύεται από τη βία την παραμονή της ψηφοφορία
  • Νότια Αφρική: Στις 22 Αυγούστου η σύνοδος κορυφής των BRICS – Θα εξετάσουν την επέκταση της επιρροής τους στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com