ΑΑΔΕ: Εγκρίθηκαν τα πέντε νέα μέλη της από την Επιτροπή Θεσμών

Κατά της υποψηφιότητας τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

by Times Newsroom

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε τα πέντε νέα μέλη της ΑΑΔΕ, ύστερα από σχετική ψηφοφορία που έγινε. Έτσι, υπέρ της υποψηφιότητας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Από την πλευρά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, διευκρινίζοντας ότι η ψήφος τους δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα αλλά με την διαφωνία τους στο θεσμό τον οποίον επέβαλαν και ελέγχουν οι δανειστές της χώρας.

Τα νέα μέλη της ΑΑΔΕ είναι: Αιμίλιος ΓαλαριώτηςΚωνσταντίνος ΕλευθερίουΕλευθέριος ΚρητικόςΧρήστος Κωτσόγιαννης και Νικόλαος Μυλωνάς.

Μάλιστα, ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών συμφώνησε το αμέσως επόμενο διάστημα, να κληθεί για να ενημερώσει, σε κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ για τα αποτελέσματα του έργου της και κυρίως σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων και την φοροδιαφυγή.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το φαινόμενο του λαθρεμπορίου καυσίμων έχει περιοριστεί σημαντικά, με τη χώρα μας να καταφέρνει να πλησιάζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Η κυβέρνηση βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων ποτών για να το περιορίσει. Είναι ένα διαχρονικό, διατοπικό φαινόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή