Αφγανιστάν: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε τζαμί της Χεράτ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε από επίθεση ενόπλου σε τζαμί της επαρχίας Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε την περασμένη νύχτα από το υπουργείο Εσωτερικών.

by Times Newsroom

Χθες, Δευτέρα, «στις 21:00 (19:30 ώρα Ελλάδας), ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, άνοιξε πυρ εναντίον πιστών σε τζαμί της συνοικίας Γκουζάρα», στο νότιο τμήμα της επαρχιακής πρωτεύουσας Χεράτ, με αποτέλεσμα «να σκοτωθούν έξι άμαχοι και ένας να τραυματισθεί», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπντούλ Ματίν Κάνι μέσω του X.

Μέχρι σήμερα το πρωί, κανένας δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σ’ αυτή τη χώρα όπου σημειώνονται συχνά επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), το οποίο στοχοθετεί συχνά τη σιιτική κοινότητα.

Η οργάνωση ISIS-K είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον μικρού λεωφορείου στις 21 Απριλίου σε συνοικία της Καμπούλ. Η επίθεση είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ τρεις είχαν τραυματισθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com