Σ. Πουρίκη στο ΕΡΤNews: Οι βλαπτικές ουσίες που περιέχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία των εφήβων

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοολ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών είναι ανησυχητικά και ειδικότερα το 32% των νέων ηλικίας 15 ετών έχει ήδη καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο και το 20% στη διάρκεια των προηγούμενων 30 ημερών.

by Times Newsroom

Για τις συνέπειες στην υγεία των εφήβων από την κατανάλωση αλκοολ καθώς και του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μίλησε η Σοφία Πουρίκη, πνευμονολόγος, σήμερα στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή NEWSROOM και στους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Γιώργο Σιαδήμα. «Οι αρωματικές ουσίες, οι οποίες περιέχονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό τόσο στους αεραγωγούς όπως επίσης και στο πνευμονικό παρέγχυμα, με την έννοια της καταστροφής του πνευμονικού παρεγχύματος, με την έννοια και της χρόνιας βρογχίτιδας, με την έννοια των αλλεργιών, με την έννοια της δημιουργίας άσθματος».

«Το καλύτερο, είναι να υπάρχει καμπάνια από το κράτος, από το υπουργείο, από την κοινωνία, από την πολιτεία, να μην ξεκινήσει η νεολαία το τσιγάρο, σε όποια μορφή. Η μόνη και μοναδική λύση για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, τουλάχιστον όσον αφορά την αναπνευστική λειτουργία, είναι η διακοπή δια παντός του τσιγάρου», υπογράμμισε η κ. Πουρίκη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοολ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών είναι ανησυχητικά και ειδικότερα το 32% των νέων ηλικίας 15 ετών έχει ήδη καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο και το 20% στη διάρκεια των προηγούμενων 30 ημερών. Επιπλέον το 57% των νέων 15 ετών έχουν πιει τουλάχιστον μία φορά αλκοόλ και 4 στους 10 έχουν καταναλώσει τις προηγούμενες 30 ημέρες.

Τέλος η κ. Πουρίκη τόνισε ό,τι θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας ώστε να μην αρχίσει κάποιος είτε τσιγάρο είτε αλκοολ αλλά εαν το αρχίσει «να απευθυνθεί στους γιατρούς που είναι υπεύθυνοι και οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην διακοπή του καπνίσματος να αποταθούν στους ειδικούς προκειμένου να κάνουν διακοπή».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com