Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι από τζάκι αλλά ξέρει ν΄ ανάβει τζάκι!

Στον πάτο του βαρελιού του λαϊκισμού, το τελευταίο του καταφύγιο ελλείψει εναλλακτικών κινήσεων αποφυγής της επικείμενης εκλογικής του ήττας, καταφεύγει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελική ευθεία των δύο εβδομάδων πριν από τις εκλογές.

by Times Newsroom

Ο πολιτικός που αναδείκνυε σενάρια για κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής κ.λπ, επειδή δεν είχε κυβερνητικό αφήγημα, τώρα προσπαθεί να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ετοιμάζει «κυβέρνηση κουρελού», με εκβιασμούς και αποστασίες, όπως είπε χθες από την Αρτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός που χρησιμοποιούσε κανονικά το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε προεκλογική περίοδο ή για να πάει ιδιωτικό ταξίδι στην Disneyland στο Παρίσι, συνεχίζει να κατηγορεί τον νυν πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του. Και λέει και άλλα διάφορα, δήθεν για να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθώντας να υποστηρίξει την ταπεινή του καταγωγή, λέει συνεχώς ότι δεν είναι από τζάκι αλλά ότι ξέρει να ανάβει τζάκι και άλλα τέτοια φαιδρά, που ουδείς γνωρίζει πλέον σε ποιον απευθύνονται και ποιον μπορούν να επηρεάσουν. Περισσότερο εκλαμβάνονται ως τρικυμία εν κρανίω και κινήσεις απόγνωσης.

Από την Αρτα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία, αν είναι πρώτη έστω και μισή μονάδα και πάρει την εντολή, θα προσπαθήσει να στήσει «κυβέρνηση κουρελού» με εκβιασμούς, ακόμα και αποστασίες, «τις οποίες ξέρει καλά αυτή η οικογένεια». Είπε ακόμα ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως το δίλημμα της κάλπης είναι «ή αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε», όπως έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, με τη γνωστή καταστροφική συνέχεια για τη χώρα.

Επομένως, το δίλημμα είναι «Μητσοτάκης ή προοδευτική κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι το πραγματικό κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών που είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Παράλληλα, άφησε νέες αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για τις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την επίκληση του Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως «τους πονάει που μιλάμε με τα συνθήματα του ‘80. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στους προοδευτικούς πολίτες. Και αν αυτά έγιναν ξανά επίκαιρα, ευθύνεται η δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι χειρότερος και από τον πατέρα του».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ολόκληρη η Ελλάδα θα αλλάξει χρώμα το βράδυ των εκλογών και από «γαλάζια» θα βαφτεί «ροζ», και έτσι δεν θα είναι η Αρτα ένα «γαλατικό χωριό», όπως συνέβη το 2019. «Το βράδυ των εκλογών ή θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ ή θα πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός. Για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί το δεύτερο ό,τι κι αν λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, σε μία σαφή πλην έμμεση προσπάθεια να αμφισβητήσει και πάλι τις δημοσκοπήσεις.

«Το 2019 χάσαμε. Δύο μέρες πριν μας έδιναν 24%» είπε, γνωρίζοντας ότι ψεύδεται. Στις προηγούμενες εκλογές, όντως υποτιμήθηκε από τις δημοσκοπικές εταιρίες το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελική ευθεία όμως προς την 7η Ιουλίου, οι εταιρίες έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ 27%-29%, ενώ το τελικό του ποσοστό ήταν 31,5%. Τότε, υπήρχαν αρκετοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να θέλουν να το πουν στις εταιρίες που τους ρωτούσαν και αυτός ήταν ο κύριος λόγος αυτού του λάθους. Ποτέ όμως οι δημοσκοπήσεις δεν έκαναν λάθος σε ό,τι αφορά τον πρώτο των εκλογών και αυτό το γνωρίζουν καλά στην Κουμουνδούρου.

Μετά την Αρτα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Πρέβεζα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com