Αλέξης Τσίπρας: Πάλι έριξε τις ευθύνες στο λαό

Στην αποκάλυψη ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά τη συντριβή της 21ης Μαΐου και τις είκοσι μονάδες διαφορά προέβη χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR, την πρώτη μετά τις πρώτες εκλογές, ενώ μιλώντας για την απόρριψη της απλής αναλογικής, κατηγόρησε για ανωριμότητα, εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και τους πολίτες!

by Times Newsroom

«Απεδείχθη πως ούτε το πολιτικό σύστημα ήταν ώριμο, αλλά από ό,τι φαίνεται την ανωριμότητα αυτή του πολιτικού συστήματος να αποδεχθεί την απλή αναλογική την ακολούθησε και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών», είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας, επιτιθέμενος στους πολίτες που δεν ψήφισαν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση αυτή αφήνει πολλά ερωτηματικά για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ρωτήθηκε για την 26η Ιουνίου και τι θα κάνει ο ίδιος, απάντησε: «Για να φτάσουμε στο μετά, πρέπει να διανύσουμε τέσσερις κρίσιμες εβδομάδες. Δεν κάνω καν σκέψεις για το μετά», επαναλαμβάνοντας ότι δεν σκοπεύει να λιποτακτήσει.

«Δεν θα κρυφτώ. Συμμετέχω στην πολιτική, αλλά δεν είμαι μηχανή. Σκέφτηκα την παραίτηση. Ηταν το πρώτο συναίσθημα, και δεν ήταν φευγαλέο. Με βασάνισε αρκετές ώρες. Οταν ξεπέρασα το σοκ, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω. Δεν έχω δικαίωμα απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στο ένα εκατομμύριο που μας ψήφισε, να τους αφήσω μόνους σε μια δύσκολη στιγμή», απάντησε, παρομοιάζοντας τις δεύτερες εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «δεύτερη προσπάθεια ενός άλτη που έβαλε ψηλά τον πήχη, πέρασε από κάτω και τώρα πρέπει να βρει ψυχολογία να τον περάσει».

Στη χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας ήταν απολογητικός, αλλά για τα λάθη που έκαναν οι άλλοι, καθώς για τον εαυτό του δεν παραδέχθηκε κάποιο λάθος. Επανέλαβε τα περί οδυνηρού σοκ, μίλησε για αστοχίες στελεχών, έκανε μάλιστα λόγο για «εικόνα Βαβυλωνίας».

«Το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο να δεχθεί αυτή την αλλαγή. Μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασιών και δεν βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλον», είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά απάντησε ότι δεν μετανιώνει για την απλή αναλογική. Είπε πάντως πως από ό,τι φαίνεται ο ελληνικός λαός «επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και όχι συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας δεν παραδέχθηκε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε ότι δεν είχε και δεν έχει αφήγημα. «Δεν είναι θέμα αφηγήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο και πρόγραμμα εξουσίας από τη Ν.Δ.», είπε, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο βασικός αντίπαλος της Ν.Δ. «Δεν θ’ αναφερθώ ονομαστικά, αλλά συμπεριλαμβάνω με τον όρο αστοχίες όλες τις δηλώσεις που έγιναν», είπε για τη δήλωση Κατρούγκαλου για την επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά ο κ. Τσίπρας ξαναμίλησε για υπεροπλία της Ν.Δ. στα μίντια κ.λπ., που δείχνει ότι πραγματικά ούτε ο ίδιος ούτε βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί τα αίτια της ήττας τους στις 21 Μαΐου.

Επιμένει στο κάλεσμα ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής

Ενα παράδειγμα για το ότι δεν έχει λάβει το μήνυμα από την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση για την πρόσκληση στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αν έστω και σήμερα τη θεωρεί λάθος: «Η δήλωση διαστρεβλώθηκε. Εμμένω στην άποψή μου. Δεν αναφέρθηκα στους χρυσαυγίτες που στέλνουν στελέχη μας στο νοσοκομείο. Μίλησα για τους πολίτες που τους ψήφισαν ως δήθεν αντισυστημική δύναμη».

Προσπαθώντας να μιλήσει για την επόμενη ημέρα, την ίδια στιγμή που και τα στελέχη της νέας Εκλογικής Επιτροπής, όπως ο κ. Τεμπονέρας και η κ. Τσαπανίδου, δεν αλλάζουν τη συνταγή των ψεμάτων και της τοξικότητας που αποδοκιμάστηκε στις 21 Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είπε: «Στόχος μας είναι η ανατροπή των συσχετισμών. Είμαστε κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα της Δεξιάς. Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com