Αλέξης Τσίπρας: “Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;”

«Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;»

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

«Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;» ρώτησε στη Βουλή ο Αλ. Τσιπρας τον κ. Κώστα Τζαβάρα ο οποίος απάντησε: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;», ανταπάντησε ο Αλ. Τσίπρας, μισοαστεία μισοσοβαρά.

Τώρα αποδεικνύεται ότι αυτή ή άποψη είναι από αυτές που λέγονται σαν αστεία, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρή.

Άλλωστε πώς θα γίνει το όραμα των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. «Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» αν ο Τσίπρας δεν ρίξει καμιά μολότοφ μέσα της ;

Το έκανε με την απόφασή του να μην κάνει αποδεκτό το αποτέλεσμα μιας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αμφισβητώντας την δημοκρατική διαδικασία που είναι η ουσία του πολιτεύματος και στην οποία ο ίδιος κατέφυγε. Είναι επανάληψη της «κωλοτούμπας» με το λεγόμενο δημοψήφισμα. Ταυτόχρονα για να το καταλάβουμε καλύτερα, αποφάσισε την αποχή του κόμματός από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Με αυτά ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ιδεολογικά και πολιτικά με τον χώρο που πέφτει η μολότοφ αλλά από την άλλη μεριά, εκεί που την πετάνε και μάλιστα είναι ο πρωταγωνιστής, ο «εκτοξευτήρας».

Δεν ξέρω αν σκέφτηκε ποτέ, ειδικά όταν αναφέρεται στην ιστορία της αριστεράς και προσφάτως στην δημοκρατική παράταξη, πόσες χιλιάδες άνθρωποι αυτών των χώρων έδωσαν την ζωή τους κυριολεκτικά ή μεταφορικά σε εξορίες, μπουντρούμια ή κρυμμένοι από τον κόσμο για να λειτουργεί αυτή η Βουλή.

Δεν δικαιολογούνται αυτά που κάνει ούτε σαν αντίδραση για την δεινή ήττα που υπέστη κατά την συζήτηση και στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά την Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ίδιος και βουλευτές του κόμματός του.

Οι πρόεδροι των κομμάτων πέφτουν σε σοβαρά λάθη όταν παίρνουν προσωπικά ήττες ή και νίκες.

Είναι όμως λάθος ; Μάλλον όχι απ’ ό,τι δείχνουν κάποιες παράλληλες ανάλογες υποθέσεις. Πάντως μια φωτιά που ανάβει από λάθος κάποιου αγρότη που καίει ξερόκλαδα το καλοκαίρι με μια φωτιά που βάζουν εμπρηστές δεν έχει διαφορά ως προς το αποτέλεσμα. Το ίδιο επικίνδυνες είναι και την ίδια καταστροφή προκαλούν. Δεν έμαθαν τίποτε φαίνεται από το Μάτι.

Παράλληλα, λοιπόν, με το μπουρλότο του κ. Τσίπρα στον κοινοβουλευτισμό, κάτι που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στο άμεσο ή πιο μακρινό μέλλον, ανάλογες με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, παρατηρούμε μια προσπάθεια ενοχοποίησης συνολικά της Αστυνομίας για κάποιες άνομες δραστηριότητες μερικών στελεχών της, καταστάσεις που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου και μια αθλιότητα εις βάρος του πολιτικού της προϊστάμενου. Γιατί είναι αθλιότητα και έγκλημα να χρησιμοποιείς ένα παιδί, να το κρεμάς στα μανταλάκια για οποιοδήποτε λόγο. Έχουμε ταυτόχρονα την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και μια ΕΥΠ που την έκαναν σουρωτήρι οι «δαιμόνιοι ρεπόρτερς». Οι δυνάμεις δηλαδή που μπορούν να αποτρέψουν τέτοιες καταστάσεις βάλλονται και αυτό μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια κάθε παραβατικού ώστε να αμφισβητήσει το «ηθικό» τους ανάστημά και, κατά συνέπεια, να παρεμβαίνουν για να αντιμετωπίσουν την «λαϊκή οργή».

Δεν τους έχω ικανούς να κάνουν τέτοιους σχεδιασμούς, αλλά ο κίνδυνος πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Οι δυνάμεις που πιστεύουν πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό δεν το έχουν πάρει τόσο σοβαρά ως όφειλαν. Θεωρούν ότι πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις του Αλ.Τσίπρα εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου που βρίσκεται και που σύντομα μπορεί να φέρει μία ακόμη εκλογική ήττα.

Οι δυνάμεις του κοινοβουλευτισμού πρέπει όλο αυτό το διάστημα του σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ στις λειτουργίες της Βουλής να είναι υποδειγματικές με μεγάλη συμμετοχή, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να αναδείξουν τον κυριαρχικό ρόλο του κοινοβουλίου. Αυτή είναι η μοναδική απάντηση είτε υπάρχει σχέδιο είτε όχι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com