Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Εργαζομένων – Ενεργοποιήθηκε εκ νέου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

by Times Newsroom

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στη δράση «Ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων, για την προσαρμογή τους στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Οικονομίας», για όλες τις περιφέρειες, καθώς κατά την αξιολόγηση της πορείας ενάρξεων τμημάτων διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των επιτυχόντων και επιλαχόντων υπολείπεται του στόχου της πρόσκλησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με δεδομένο ότι όλες οι ενέργειες (συμβουλευτική – κατάρτιση – πιστοποίηση), αλλά και αποπληρωμή πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως το τέλος του 2023, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για τα αντικείμενα κατάρτισης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν αίτηση.

Στόχος της δράσης

Βασικός στόχος της δράσης είναι 16.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, να:

•          αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους

•          βελτιώσουν τις δεξιότητές τους

•          ενισχύσουν την επαγγελματική τους ικανότητα και εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης να αποκτήσουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε εξειδικευμένες όσο και οριζόντιες ειδικότητες και θεματικές ενότητες.

Δικαίωμα συμμετοχής

Σύμφωνα με την πρόσκληση, δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη έχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι οποίοι πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

•          Να είναι από 18 ετών και άνω

•          Nα είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται

•          Θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον απολυτήριο Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα).

•          Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα

Στην ιστοσελίδα του έργου katartisi151.eydevek.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και την ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com