‘Αννα Παναγιωτοπούλου: «Κατάθλιψη και κωμωδία παντρεύονται μια χαρά»

by Times Newsroom

Συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Άννα Παναγιωτοπούλου σήμερα 9 Μαΐου από το Νεκροταφείο Ζωγράφου που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.

Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για την σπουδαία ηθοποιό και συγγραφέα, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από το αλτσχάιμερ και έδινε μάχη για τη ζωή της.

Σε μία συνέντευξη που είχε κάνει τελευταία με τον Θοδωρή Αθερίδη στο TikTok είχε αναφερθεί στην κατάθλιψη.

«Βέβαια και έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Η ψυχανάλυση δεν με βοήθησε καθόλου. Δεν με μπέρδεψε αλλά δεν τα πήγα καλά. Έχω κατάθλιψη, αυτό το ξέρω. Είμαι καταθλιπτική, είναι δεδομένο αυτό. Συνέχεια παίρνω χάπια, δεν γίνεται αλλιώς. Μόνο στην Τήνο μπορώ να ζω χωρίς χάπια γιατί είμαι ήρεμη, είμαι χαλαρή. Πριν από την κρίση πήγαινα 6 μήνες στην Τήνο. Δύο φορές έμεινα 18 μήνες σερί.

Η κατάθλιψη είναι μάστιγα. Όλος ο κόσμος έχει και ας μην το ξέρει. Εγώ ήμουν καταθλιπτική από μικρή. Είχα πάει σε έναν γιατρό, μετά το άφησα. Όταν έπαθα κρίση πήγα σε έναν σοβαρό γιατρό και μου έδωσε χάπια. Μου είπε ότι έβλεπε ότι είμαι καταθλιπτική από το χαμόγελό μου.»

Κατάθλιψη και κωμωδία παντρεύονται μια χαρά! Δεν είναι αντίθεση. Οι πιο δραματικοί άνθρωποι ήταν οι κωμικοί. Φοβάμαι να ζήσω χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Όταν έκανα σήριαλ έκανα και υπνωτικά χάπια. Αυτά κόβονται πολύ δύσκολα! Τα έκοψα στην Τήνο εν μία νυκτί, δεν με πείραξε τίποτα. Εκεί δεν με πειράζει τίποτα»

«Μία σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Άννα Παναγιωτοπούλου, αποχαιρετά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ αλλά και η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού και βουλευτής Λακωνίας Νάγια Γρηγοράκου, μέσω ανακοίνωσής αποχαιρετούν την Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρονών. Στην ανακοίνωσή μάλιστα, τονίζουν μεταξύ άλλων πως ήταν «μια σεμνή, αφοσιωμένη , ταλαντούχα ηθοποιός που κατάφερνε μέσα από τον κάθε ρόλο να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να αποσπά τις καλύτερες κριτικές».

«Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με αυτό. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη και αργότερα υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου του 1947. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια που δεν είχε σχέση με την υποκριτική, αλλά η ίδια από νωρίς εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. Οι γονείς της όμως, ήταν αρνητικοί σε αυτό και έτσι την προέτρεψαν να εκμεταλλευτεί μια υποτροφία που είχε και να πάει για σπουδές στην Ελβετία. Εκείνη, ωστόσο, «έφαγε τα λεφτά» όπως είχε αναφέρει με χιουμοριστική διάθεση σε συνέντευξη και γύρισε πίσω για να κυνηγήσει το όνειρό της, δίνοντας εξετάσεις στο Εθνικό, από όπου και αποφοίτησε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com