Άνω-κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα «χακί φιλέτα» – Η μαγευτική υπερπανσέληνος

Πρώτη μέρα του Αυγούστου σήμερα. Η παρουσία του θα γίνει αισθητή απόψε με τη μαγευτική υπερπανσέληνο. Μήνας αδειών, διακοπών και ξεκούρασης βέβαια για τους περισσότερους και ειδικά για όσους επιλέξουν να τον περάσουν σε ένα από τα υπέροχα ελληνικά νησιά.

by Times Newsroom

Νίκος Χαρδαλιάς: υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

    • Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Χαρδαλιά: Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την Δευτέρα και επίσημα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.
    • Η απόσυρση Πατούλη: Λίγη ώρα αργότερα ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απέσυρε την υποψηφιότητά του. «Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.
    • Η αναφορά Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στην υπόθεση Πατούλη. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια που αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή», είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερευνα της Good Affairs για την κούρσα διαδοχής

    • Ο ιδεολογικός προσανατολισμός: Σύμφωνα με την έρευνα το 40,2% θέλει στροφή στη ριζοσπαστική αριστερά, το 30,4% προτιμά τη στροφή προς την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, το 13,6% επιζητεί τη συνεργασία με το ΠαΣοΚ και μόλις το 8,6% θέλει να ακολουθήσει τη στρατηγική Τσίπρα.
    • Φαβορί η Αχτσιόγλου: Στη μάχη για την ηγεσία και συγκεκριμένα στο ερώτημα «με ποιο από τα παρακάτω πρόσωπα θα σκεφτόσασταν να ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο αφορά όχι μόνο όσους έχουν δηλώσει υποψήφιοι αλλά και προβεβλημένα κοινοβουλευτικά στελέχη, η Εφη Αχτσιόγλου προηγείται με 43% και ακολουθούν οι Παύλος Πολάκης (14%), Ευκλείδης Τσακαλώτος (13%) Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος (7%) και Στέφανος Τζουμάκας (3%)
    • Χειρόφρενο στην πτώση; Στο ερώτημα «σε ποιο κόμμα θα βρισκόσασταν πιο κοντά αν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναζητούσαν νέα ηγεσία;» πάνω από το 80% όσων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν, δηλώνουν ότι νιώθουν ξανά κοντά στο κόμμα.

Ζητούνται επενδυτές

    • Η τεράστια ακίνητη περιουσία: Εκτιμάται ότι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται περί τα 2.100 δομημένα και αδόμητα ακίνητα, με το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) να είναι μεγαλύτερος ιδιοκτήτης, καθώς διαθέτει 1.477 ακίνητα συνολικής επιφάνειας 251,5 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.
    • Οι διαγωνισμοί: Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) πρόκειται να προκηρύξει το επόμενο διάστημα 18 διαγωνισμούς για ισάριθμα ακίνητα, από το κέντρο της πρωτεύουσας και το νησί της Αίγινας μέχρι τη Δράμα, την Καστοριά και τις Σέρρες.
    • Τα πρώτα έσοδα: Από την αρχή του 2023 μέσω 6 γόνιμων διαγωνισμών έχουν μισθωθεί μακροχρόνια δύο οικόπεδα στην Αντιμάχεια της Κω, ο ισόγειος όροφος σε κτίριο γραφείων στη Συγγρού, δύο διαμερίσματα σε Κυψέλη και Πατησίων, καθώς και ένα πρώην στρατόπεδο στις Σέρρες. Τα συνολικά έσοδα που απέφεραν στα Ταμεία, εντός του έτους 2022, όλες οι συναφθείσες συμβάσεις από ιδρύσεως της Υπηρεσίας ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2,93 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον έχουν φθάσει στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Νέο κύμα ζέστης τις επόμενες μέρες

    • Ανεβαίνει ο υδράργυρος: Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα αγγίζοντας κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
    • Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες: Την Δευτέρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε Σπάρτη, Λουτράκι, Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, Σίβα Ηρακλείου, Πετροκεφάλι Μοιρών, Πλώρα Ηρακλείου, Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, Λέντα Ηρακλείου.
    • Στους 36 βαθμούς Κελσίου η Αττική: Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Απόψε η πρώτη υπερπανσέληνος του Αυγούστου

  • Το «φεγγάρι του οξύρρυγχου»: Δύο υπερπανσελήνους θα θαυμάσουμε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου με την πρώτη, που ονομάζεται και «φεγγάρι του οξύρρυγχου», να κάνει πρεμιέρα στον νυχτερινό ουρανό την πρώτη κιόλας μέρα του μήνα. Στο τέλος του Αυγούστου, μετά το «φεγγάρι του οξύρρυγχου» ακολουθεί το λεγόμενο «μπλε φεγγάρι».
  • Από πού πήρε το όνομά του; Το ιδιαίτερο του όνομα πήρε από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα, σε μεγάλες ποσότητες στις λίμνες της Βορείου Αμερικής.
  • Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι: Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com