Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι «γκρέμισε» την σκηνή – Το βίντεο από την πρόβα της Ελλάδας

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα της στη σκηνή του Malmö Arena και εντυπωσίασε με το Zari.

by Times Newsroom

Η Μαρίνα Σάττι με τον Φωκά Ευαγγελινό, creative director της ελληνικής συμμετοχής, τους χορευτές που την πλαισιώνουν, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλη Καραγιάννη, Ειρήνη Δαμιανίδου, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ενθουσίασαν στην πρώτη πρόβα τους.

Η Μαρίνα Σάττι έχει τέσσερις χορευτές, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, που την πλαισιώνουν και συνδυάζουν κινήσεις χορού του δρόμου με παραδοσιακά στοιχεία.

Μαρίνα ΣάττιΌσον αφορά στα γραφικά, υπάρχουν έντονα χρώματα πολλά γραφικά τύπου grafitti στις οθόνες LED που φέρνουν την ίδια αστική ατμόσφαιρα που είδαμε στο επίσημο βίντεο.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες «πανέτοιμη και πολύ χαρούμενη» για τον μουσικό διαγωνισμό.

Οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις για την ελληνική αποστολή, καθώς μετά τη σημερινή πρόβα, έχει προγραμματιστεί τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου η δεύτερη πρόβα, ενώ την Πέμπτη 9 Μαΐου η Μαρίνα Σάττι θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Zari» στον β’ ημιτελικό, διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που διεξάγεται το Σάββατο 11 Μαΐου και θα ρίξει την καλύτερη ζαριά της!

Eurovision 2024: Το καμπανάκι EBU για Ελλάδα και Κύπρο και η Μαρίνα Σάττι σταθερά στην 7η θέση

Η Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι είναι σταθερά στην 7η θέση των στοιχηματικών και θεωρείται δεδομένο ότι οι μετοχές θα ανέβουν μετά την παρουσίαση του σκηνικού, της χορογραφίας.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση η EBU, χτύπησε καμπανάκι για τη χώρα μας και την Κύπρο μετά το πρόσφατο περιστατικό που αφορά στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών.

«Όλοι οι συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί φορείς γνωρίζουν τους κανόνες ψηφοφορίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με τους οποίους οι κριτικές επιτροπές πρέπει να ψηφίζουν ανεξάρτητα και με απολύτως δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης είτε του κοινού, είτε της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Όλες οι διαδικασίες ψηφοφορίας ελέγχονται από ανεξάρτητο παρατηρητή για να διασφαλιστεί ότι θα παραχθεί ένα δίκαιο και έγκυρο αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού», αναφέρεται.

Eurovision: Τι συμβαίνει με τη ψηφοφορία των επιτροπών

Mεγάλη έκταση πήρε δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα» σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2024, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μεταξύ του Πρόεδρου της Κωνσταντίνου Ζούλα με τον Πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Σταύρου Αυγουστίδη, ο πρόεδρος της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης αναφέρθηκε στο θέμα της Eurovision τονίζοντας πως «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή». 

Ο κ. Ζούλας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας: «Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες.

Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com